עוגה בחושה עם אגסים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגה בחושה עם אגסים

השילוב של אגסים שיכורים ושמנת חמוצה יוצר עוגה לחה, רכה ומיוחדת. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן (מליזלוטה)

דרגת קושי: קל
עוגה בחושה ברנדי אגסים
מוטי מילרוד

עוגה עדינה ונימוחה שמפתיעה בכל פעם מחדש. טעמי האגסים, הברנדי והווניל משתלבים יחד בהרמוניה וילכו נהדר עם גלידת וניל, תה צמחים וכמובן, קפה.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

(2 תבניות אינגליש 30)

לאגסים:

כ-700 גרם אגסים

30 מ"ל ברנדי

30 גרם סוכר

לעוגה:

150 גרם חמאה

270 גרם סוכר

1 כפית מחית וניל

3 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה

250 גרם קמח

3 גרם אבקת אפייה

3 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

הוראות הכנה

מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות.

מערבבים אגסים, סוכר וברנדי ומניחים להשריה של כשעה.

מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. תוך כדי ההקצפה מנקים את דופנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. תוך כדי ההקצפה מנקים את דופנות המיקסר מספר פעמים.

מנפים יחד אבקות: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים אבקות ושמנת לסירוגין. בשלב זה יש להימנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים מחצית מכמות האגסים (עם מעט מנוזלי ההשריה) ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את יתרת האגסים (ללא הברנדי).

אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות.

לאחר האפייה מספיגים את העוגות החמות בנוזלי ההשריה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות