מתכון

קוקי מונסטר: כך תכינו עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות עם הילדים

עוגיות שוקולד צ'יפס שהתנפחו מאוד לרגל מסיבת יום העצמאות והפכו מאז ללהיט מקומי. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן (מבית הקפה ליזלוטה)

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות
צילום: מוטי מילרוד
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל

עוגיית השוקולד צ'יפס הענקית, הקוקי מונסטר, נכנסה לחיינו לגמרי במקרה. שלושה חודשים בלבד אחרי שפתחנו את בית הקפה הגיע 4 ביולי ורצינו להכין מנות אמריקאיות כספיישל לאותו שבוע. עבדנו על מתכון נהדר לעוגיות שוקולד צ'יפס, וכמחווה לאמריקה ניפחנו את גודל העוגיות. מאוד.

בלי ששמנו לב, ספיישל של שבוע נשאר איתנו כבר אוטוטו חמש שנים, והוא עדיין אחד המאפים הכי נמכרים שלנו. האמת, אי אפשר לדמיין את חיינו ללא העוגייה הזאת.

הכי כיף, לראות את האושר בעיניים של ילד שרואה וטועם את העוגייה לראשונה (והאמת, גם מבוגרים לא עומדים בפיתוי).

רכיבים

  • 200 ג' חמאה רכה
  • 200 ג' סוכר לבן
  • 120 ג' סוכר חום כהה
  • 1 כפית מחית / תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 325 ג' קמח
  • 3 ג' סודה לשתייה
  • 3 ג' מלח
  • 100 ג' מטבעות שוקולד מריר + מטבעות לפיזור מעל העוגיות
  • 100 ג' מטבעות שוקולד חלב
  • 100 ג' מטבעות שוקולד לבן

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, וניל ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה ובהירה. תוך כדי התהליך מנקים את דופנות המיקסר מספר פעמים עם מרית.

מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים מלח, סודה לשתייה וקמח ומערבבים רק עד שאחיד.

מוסיפים 3 סוגי שוקולד ומערבבים רק עד שאחיד.

מצננים את התערובת במקרר.

יוצרים כדורים בעזרת כף גלידה ומסדרים על מגש עם נייר אפייה (כ-10 כדורים).

מפזרים מטבעות שוקולד מריר על כל כדור.

מקפיאים על המגש בפריזר עד לייצוב העוגיות.

מהמקפיא מעבירים ישירות לתנור ואופים 22 דקות ב-170 מעלות.

תגובות