מתכון

חזה מולארד צלוי במשרת עשבי תיבול

לא ברור למה מעט מדי ישראלים אוכלים מולארד, אבל הגיע הזמן לעשות תיקון

יהב ג'ינו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יהב ג'ינו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חזה מולארד צלוי במשרת עשבי תיבול

רכיבים

  • 2 יחידות חזה מולארד שלמות
  • 1 גבעול טימין טרי
  • עלי מרווה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • שמן זית

הוראות הכנה

קוצצים את עשבי התיבול. יוצקים מעט שמן זית לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מעט מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

חורצים את שכבת השומן של נתחי חזה המולארד, אך לא את הבשר עצמו. מכניסים את הנתח למשרה למשך שעה.

מדליקים מנגל עם שכבת גחלים נמוכה או מזיזים מעט את הגחלים, כדי לא ליצור חום גבוה מדי, וצולים את הצד השומני תחילה למשך 10 דקות. הופכים את הנתח וצולים 8 דקות נוספות. מוציאים מהגריל ומניחים את הבשר למנוחה במשך דקה. לאחר מכן פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ומגישים לצד ירקות קלויים ואיולי שום-דבש.

תגובות