עוף ללא עצם במרינדת עשבי תיבול, ירקות צלויים ורוטב פוטנסקה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף ללא עצם במרינדת עשבי תיבול, ירקות צלויים ורוטב פוטנסקה

מנת גריל מסעירה בהשראת המטבח האיטלקי תשכיח מכם דעות קדומות על עוף. מתכון של השף אילן חפץ ממסעדת פורטו

דרגת קושי: קל
עוף ללא עצמות של פורטו
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-4 סועדים:

2 עופות קטנים חצויים לשניים, ללא עצמות (ניתן לבקש באטליז)

למרינדה:

כף עלי אורגנו

כף עלי מרווה

כף עלי טרגון

כף זרעי כוסברה

גרידה מחצי לימון בינוני

1/3 כוס שמן זית

ירקות:

1 זוקיני

1 שומר

1 חציל

2 פלפל אדום

מעט שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

8 עגבניות אדומות ובשלות

6 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית צילי אדום יבש

חופן בזיליקום (כ-12 עלים)

כף צלפים

6 יח' אנשובי

הוראות הכנה

מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים את העוף.

משרים לפחות לשעתיים (עדיף ערב לפני).

להכנת הירקות: חותכים גס את כל הירקות, מניחים את הירקות החתוכים בקערה, שופכים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומערבבים מעט.

להכנת הרוטב: מגרדים בפומפייה את העגבניות ומסננים מגרעינים.

בסיר קטן מחממים שמן זית עם השום, עד שהשום מתחיל להפריש טעמים. מוסיפים 2 יחידות אנשובי לעוד מספר שניות ומיד מוסיפים את העגבניות, הסוכר, המלח והצ'ילי.

מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך, מוסיפים בזיליקום וצלפים, בודקים תיבול ומסירים מהאש.

צולים את הירקות ומניחים בצד.

צולים את העופות במנגל או בתנור, כ-15 דקות מכל צד. מניחים בצלחת של כל סועד נתח עוף, מעט ירקות צלויים ורוטב עגבניות. מוסיפים מעל כל רוטב עוד 1 אנשובי חתוך לשתיים-שלוש יחידות, עוד כמה עלי בזיליקום ומעט שמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות