פלאנק סטייק: הנתח הכי טוב שאתם לא מכירים - מסביב למנגל: מתכונים ליום העצמאות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פלאנק סטייק: הנתח הכי טוב שאתם לא מכירים

לב הפלדה – קשה, גס ואהוב על אוהבי בשר מתקדמים. הגיע הזמן לאכול אותו או לנסות את המתכון של נבות שלח ממסעדת אנגוס בשרים

דרגת קושי: קל
פלאנק סטייק
תמוז רחמן

פלאנק סטייק מס' 17 פלדה, או יותר נכון לב הפלדה, ידוע גם בשם ווסיו (בארגנטינה).

הנתח מאוד עשיר בטעמו ובעל סיבים גסים יחסית. הוא יותר קשה מהסטייקים הסטנדרטיים, אך אוהבי הבשר יאהבו אותו ואת טעמו. חשוב שהפלדה תהיה באיכות טובה.

את הבשר יש לקנות  אצל קצב טוב שאתם סומכים עליו ולומר לו מה כוונתכם. קצב טוב שמוכר בשר איכותי ידע איזה חלק לתת לכם ואיך לחתוך לכם אותו כך שתקבלו את התוצאות הטובות ביותר.

טיפ – בחיתוך לסטייקים יש לחתוך עם כיוון הסיבים. כך, כשהנתח מונח בצלחת אפשר לחתוך אותו נגד כיוון הסיבים.

אני משרה את הנתח הזה במרינדה וצולה אותו על גריל פחמים.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 ק"ג פלאנק סטייק לב הפלדה, מחולק ל-8-7 מנות

1/2 כוס שמן
1/3 כוס מיץ רימונים סחוט טרי
1/4 כוס חומץ בן יין איכותי
מיץ מליים 1
2 כפות דבש
2 כפות וורצ'סטרשייר
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס דק

חופן נאה של כוסברה קצוצה

לכרוב שרוף:

ראש כרוב

לוויניגרט רימונים:

4 כפות מיץ רימונים סחוט טרי

1כף רכז רימונים
2 כפות חומץ אורז
1 שן שום קטנה
1.5 כפיות סוכר
5 כפות שמן זית
קורט מלח

לרוטב רימונים:

2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי

5 כפות סוכר
1 שוט יין פורט (50-60 מ"ל)
1 שוט יין אדום (50-60 מ"ל)

 

הוראות הכנה

הכנת המרינדה לבשר:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, שופכים על הבשר ומעסים עד שהמרינדה עוטפת את הבשר באופן אחיד. משרים לילה קודם או לפחות 5-4 שעות לפני הצלייה.

הצעת הגשה: פלאנק סטייק על כרוב שרוף בוויניגרט רימונים, עם רוטב רימונים

חותכים כרוב לרבעים ושורפים על האש (או צולים בתנור) שני רבעים עד שהוא נראה שרוף מכל צדדיו.

להכנת הוויניגרט:

שמים את כל החומרים בקערה קטנה וטורפים במטרפה.

להכנת הרוטב:

מבשלים במחבת את כל המרכיבים עד להסמכה (נבדוק על ידי טפטוף הרוטב לצלחת קרה). אם הרוטב מסמיך במחבת, אחרי שהוא מתקרר הוא נעשה צמיגי מדי.

להגשה:

קוצצים את הכרוב הצלוי/שרוף ומתבלים בוויניגרט.

מגישים את הפלדה עשויה מדיום-רייר, חתוכה לרצועות על הכרוב. מזלפים בעדינות את הרוטב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות