מתכון

ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים

תפוח אדמה אאוט - הדבר הבא הוא ארטישוק ירושלמי מדורה. מתכון של שיראל ברגר (מהמסעדה מיס קפלן)

שיראל ברגר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ארטישוק ירושלמי צלוי
צילום: דודו בכר
שיראל ברגר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

תשכחו מתפוח אדמה מדורה – הדבר הבא הוא ארטישוק ירושלמי מדורה! באין מדורה, מנגל רוחש גחלים לוהטות יעשה בהחלט את העבודה. את הארטישוקים הצלויים נגיש עם תוספות נהדרות כמו צלפים, אגוזי לוז והמון עשבי תיבול טריים.

רכיבים

  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי על קליפתו, מקורצף היטב וחתוך לאורכו
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום מעוכות
  • 8-7 גבעולי טימין טריים
  • 4-3 גבעולי אורגנו טריים
  • 1 כפית מלח גס

להגשה

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • 1/4 כוס אורגנו טרי, קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

לקישוט

  • עלי נענע ופטרוזיליה שלמים

הוראות הכנה

פורסים על משטח העבודה יריעה של נייר כסף ומניחים עליו את הארטישוקים הנקיים והחצויים, על קליפתם. מוסיפים את השמן, השום, עשבי התיבול על גבעוליהם ומלח, מערבבים בידיים כך שהארטישוקים ייעטפו לחלוטין בשמן וסוגרים היטב את נייר הכסף.

כשהמנגל מוכן ומלא גחלים לוהטות, מטמינים ביניהן את מעטפת הארטישוקים כך שיהיו גחלים מכל צדיה ומניחים להם להיצלות במשך 40-30 דקות, עד שהם רכים לחלוטין.

מחלצים את הארטישוקים מהעטיפה ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה. מקשטים בעלי נענע ופטרוזיליה שלמים ומגישים.

תגובות