מתכון

סלט תפוחי אדמה טבעוני

יש הרבה מאוד מתכונים לסלט תפוחי אדמה, אבל אף אחד לא טעים כמו הסלט של שיראל ברגר ממסעדת מיס קפלן

שיראל ברגר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט תפוחי אדמה, סלרי וזיתים עם איולי שרי
צילום: דודו בכר
שיראל ברגר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

לא תאמינו לאיזו דרגת טעימות יכול להגיע סלט תפוחי אדמה בזכות הזן הספציפי שמככב בו. כאן מדובר באחד המוצלחים ביותר בשם "ראטה", ששווה לשים עליו יד לצורך המשימה – אפשר למצוא אותו בחלק מהסופרים והירקניות, בשווקים ובשוקי האיכרים. מוסיפים לזה סלרי וזיתים ואיולי שרי ומקבלים סלט שלא דומה בכלום לסלט תפוחי אדמה שאתם מכירים.

רכיבים

לסלט

  • 800 גרם תפוחי אדמה מזן "ראטה" על קליפתם, מקורצפים היטב
  • 4 גבעולי סלרי עלים, קצוצים עם העלים
  • 1/4 כוס זיתי טאסוס מגולענים
  • 1 בצל סגול, חצוי וחתוך לרצועות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, חתוך לטבעות (אפשר לרוקן מגרעינים)
  • חופן גדול של עלי פטרוזיליה טריים

לאיולי שרי

  • 3/4 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 1 כף חומץ שרי
  • 1/2 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1/2 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 3/4 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

מניחים את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר וממלאים במי ברז. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח  ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים (בודקים בנעיצת מזלג). מסננים ומקררים. כדי להאיץ תהליכים אפשר להכניס למקרר או להעביר למי קרח.

מכניסים את כל חומרי האיולי מלבד השמן למכל של מעבד מזון או בלנדר ומעבדים במשך כדקה לאיחוד החומרים. ממשיכים לעבד תוך כדי זילוף דק של השמן פנימה, עד ליצירת אמולסיה וקבלת קרם חלק וסמיך.

חותכים גס את תפוחי האדמה המבושלים על קליפתם ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר חומרי הסלט ואיולי שרי לפי הטעם. מערבבים בעדינות ומגישים.

תגובות