מתכון לפיתות ביתיות מעולות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תכינו לבד מתכון לפיתות ביתיות מעולות

אחרי שמכינים פעם אחת מגלים שזה לא מסובך ואפילו טעים יותר ממאפייה - פיתה ביתית שתכינו בעצמכם ממתכון של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

24 יחידות דרגת קושי: קל
פיתות ביתיות
ירון ברנר
13תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 (20)

רכיבים

1 ק"ג קמח לבן

20 גרם שמרים יבשים

40 גרם סוכר

30 גרם מלח

50 מ"ל שמן זית

670 מ"ל מים

הוראות הכנה

מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר כ- 2 דקות.

מוסיפים את המים ואחריהם את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב.

כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים מלח.

לשים כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם רך ואלסטי.

מתפיחים במקום חמים למשך שעה (עד להכפלת נפח הבצק)

מחלקים לכדורים של 70 גרם, מניחים למנוחה קלה ולהתפחה נוספת.

אופים כל פעם כמות קטנה ואת שאר הבצק מניחים במקרר.

מקמחים את משטח העבודה ומשטחים בעזרת מערוך כל כדור לפיתה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 פיתות. בכל סבב אופים 4-5 דקות, הופכים את הפיתות ואופים 4-5 דקות נוספות.

מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות