תכינו לבד

מתכון לפיתות ביתיות מעולות

אחרי שמכינים פעם אחת מגלים שזה לא מסובך ואפילו טעים יותר ממאפייה - פיתה ביתית שתכינו בעצמכם ממתכון של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

עומר אבישר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עומר אבישר, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(24)
דרגת קושי:קל
מנות:24 יחידות
פיתות ביתיות
הפיתות הביתיות של השף עומר אבישר בקלארוצילום: ירון ברנר

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם מלח
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 670 מ"ל מים

הוראות הכנה

מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר כ- 2 דקות.

מוסיפים את המים ואחריהם את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב.

כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים מלח.

לשים כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם רך ואלסטי.

מתפיחים במקום חמים למשך שעה (עד להכפלת נפח הבצק)

מחלקים לכדורים של 70 גרם, מניחים למנוחה קלה ולהתפחה נוספת.

אופים כל פעם כמות קטנה ואת שאר הבצק מניחים במקרר.

מקמחים את משטח העבודה ומשטחים בעזרת מערוך כל כדור לפיתה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 4 פיתות. בכל סבב אופים 4-5 דקות, הופכים את הפיתות ואופים 4-5 דקות נוספות.

מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ