מתכון

טארט תפוחים טבעוני משגע

עוגה בחושה זה לחלשים. הקונדיטורית שני רייך מציעה להעביר את השבת עם טארט תפוחים טבעוני מפתיע ומענג. רק צריך לעקוב אחר השלבים

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טארט תפוחים
טארט תפוחים טבעוניצילום: שני רייך
שני רייך
דירוג הגולשים
4 כוכבים(8)
דרגת קושי:בינוני
מנות:תבנית טארט קוטר 24
זמן בישול:עד שעתיים

קוראים לי שני ואני מכורה לתפוחים. אני בעיקר אוהבת אותם ירוקים וקשים (גראני סמית) או בתצורת פינק ליידי כשהם בגוונים אדומים וקשים כמובן. אסור שהם יהיו מצ'וקמקים, או שתהיה להם איזו שריטה קטנה, (בכל פרי וירק אגב). בקיצור, אני אוהבת לאכול אותם בכל צורה, בעיקר באפייה.

כקונדיטורית, אני משתדלת תמיד לשלב בקינוחים שלי לפחות פרי אחד. אני מניחה שעכשיו כשהקיץ הגיע, אתם תראו הרבה מתכונים עם שלל פירות קיץ טעימים וצבעוניים. אבל היופי בתפוחים הוא שהיום אפשר לחגוג עליהם כמעט כל השנה, על אף הדימוי החורפי שלהם.

על כן, זו הסיבה שהקינוח הבא שלנו הוא טארט פריך וטעים להפליא, בתוכו קרם שקדים מיוחד בטעמו וכמובן תפוחי עץ ירוקים. היופי בטארט הזה הוא שאפשר אפילו לנשנש אותו כעוגייה, רק צריך לעקוב אחר השלבים וגם לכם יהיה טארט תפוחים משגע לסופ"ש.

רכיבים

לקלתית:

  • 110 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 70 גרם סוכר
  • 70 גרם שמן קוקוס קר
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 כפות מים/מיץ תפוזים/חלב סויה

לשכבת התפוחים:

  • 4 תפוחים ירוקים חתוכים לפרוסות
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 3 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • ½ כפית מחית/תמצית וניל

לקרם שקדים:

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות בינוניות

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, שקדים, סוכר, שמן קוקוס, וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד שנהיה בצק אחיד. משטחים לדיסקית, מניילנים ושמים במקרר למשך שעה לפחות.

אחרי הביקור במקרר אופים את הבצק אפייה עיוורת: מעל הקלתית מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד המתאים לתנור, ומעליו שמים קטניות (שעועית/חומוס ועוד). מכניסים לתנור עם חום של 170 מעלות, ואופים 12 דקות. אחריהן, מוציאים את נייר האפייה יחד עם הקטניות. כעת הבצק שלנו חצי אפוי.

בזמן האפייה מכינים את קרם השקדים – מערבבים את כל החומרים חוץ מהתפוחים במעבד מזון עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את התפוחים הקצוצים ומערבבים עד לאחידות.

הכנת שכבת התפוחים:

במחבת מערבבים שמן קוקוס, סוכר ווניל. מניחים את התפוחים ומערבבים מדי פעם, מוסיפים את הקינמון ומערבבים עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. בדיוק בנקודה הזאת מורידים את המחבת מהאש.

הרכבת הטארט:
לאחר האפייה מסדרים מעל הטארט (החצי מוכן) את התפוחים. מעליהם מורחים קרם שקדים בצורה אחידה ומכניסים לתנור לעוד 20-30 דקות.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר או לקשט בשקדים (כמו בתמונה)

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות