מתכון

חינקלי בשר

כיסוני בשר בתיבול עשיר הישר מהמטבח הגרוזיני ממתכון ותיק של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

איגור ויינברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איגור ויינברג, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חינקלי בשר
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ביצה
  • 10 ג' מלח
  • מים קרים – לפי הדרוש להכנת הבצק

למלית

  • 500 ג' בשר בקר שמן טחון
  • 300 ג' בצל, חצי קצוץ דק וחצי מגורד
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1 פלפל צ’ילי קצוץ דק
  • 2 כפות חמאלי סונאלי
  • 1 כפית גרגירי כוסברה יבשה קצוצים
  • מים
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

לנפות את הקמח לקערה.

להוסיף לקמח ביצה, לערבב ולהוסיף מים קרים, עד שהבצק מתחיל להיות דומה לשמנת חמוצה במרקם.

לתת לבצק לנוח 35-30 דקות.

אפשר להכין את הבצק ללא ביצה, אלא שאז צריך ללוש אותו 5-4 פעמים, עם הפסקות של 30 דקות בין לישה ללישה.

להכנת המלית: לערבב את הבשר עם הבצל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהוסיף מים קרים, עד שנוצרת עיסה.

להרכבת המנה: לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עיגולים בעזרת צלחת בקוטר 8 ס"מ.

לשים מלית במרכז כל עיגול ולסגור לכיסון באיסוף של קצות הבצק כמניפה, לצורת שק כסף קטן.

לסגור את הכיסון היטב בעזרת הידיים וליצור "גבעול" .

לבשל את החינקלי במים רותחים 7-6 דקות.

להגיש עם פלפל שחור, מגורד טרי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ