חינקלי בשר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חינקלי בשר

כיסוני בשר בתיבול עשיר הישר מהמטבח הגרוזיני ממתכון ותיק של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

דרגת קושי: קל
חינקלי בשר
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 ביצה

10 ג' מלח

מים קרים – לפי הדרוש להכנת הבצק

 

למלית:

500 ג' בשר בקר שמן טחון

300 ג' בצל, חצי קצוץ דק וחצי מגורד

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

1 פלפל צ’ילי קצוץ דק

2 כפות חמאלי סונאלי

1 כפית גרגירי כוסברה יבשה קצוצים

מים

מלח, פלפל

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

לנפות את הקמח לקערה.

להוסיף לקמח ביצה, לערבב ולהוסיף מים קרים, עד שהבצק מתחיל להיות דומה לשמנת חמוצה במרקם.

לתת לבצק לנוח 35-30 דקות.

אפשר להכין את הבצק ללא ביצה, אלא שאז צריך ללוש אותו 5-4 פעמים, עם הפסקות של 30 דקות בין לישה ללישה.

להכנת המלית: לערבב את הבשר עם הבצל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהוסיף מים קרים, עד שנוצרת עיסה.

להרכבת המנה: לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עיגולים בעזרת צלחת בקוטר 8 ס"מ.

לשים מלית במרכז כל עיגול ולסגור לכיסון באיסוף של קצות הבצק כמניפה, לצורת שק כסף קטן.

לסגור את הכיסון היטב בעזרת הידיים וליצור "גבעול" .

לבשל את החינקלי במים רותחים 7-6 דקות.

להגיש עם פלפל שחור, מגורד טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות