מתכון

טקמאלי

רוטב או מטבל חמצמץ-חריף משזיפים שמלווה היטב את המאפים הגרוזיניים. מתכון של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

איגור ויינברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איגור ויינברג, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
טקמאלי
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 ק"ג שזיפים ירוקים
  • 5 שיני שום
  • 1 פלפל חריף טרי, ירוק
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית פלפל שאטה
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה

לבשל את השזיפים עד שבשר הפרי נפרד מהגרעין.

לשמור את מי הבישול בצד, לדילול הרוטב במידת הצורך. את השזיפים עצמם להעביר דרך מסננת דקה, תוך כדי מעיכה, עד שנשארים עם קליפות וגלעינים בלבד.

במעבד מזון לטחון שום, כוסברה, פטרוזיליה ופלפל חריף, עד לקבלת רסק דליל.

לערבב את תערובת התיבול עם רסק השזיפים. לתבל לפי הטעם במלח, פלפל, סוכר ופלפל שאטה. מרקמה של התערובת הטחונה דומה עתה למרקם של טחינה גולמית. לאט, ותוך כדי ערבוב, מדללים את הרוטב עם מי בישול השזיפים – עד לקבלת מרקם המזכיר ממרח טחינה. הטעם הסופי צריך להיות חמצמץ-חריף.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ