טקמאלי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טקמאלי

רוטב או מטבל חמצמץ-חריף משזיפים שמלווה היטב את המאפים הגרוזיניים. מתכון של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

דרגת קושי: קל
טקמאלי
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

להכנת חצי ליטר רוטב:

1 ק"ג שזיפים ירוקים

5 שיני שום

1 פלפל חריף טרי, ירוק

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 כפית פלפל שאטה

1 כפית סוכר

הוראות הכנה

לבשל את השזיפים עד שבשר הפרי נפרד מהגרעין.

לשמור את מי הבישול בצד, לדילול הרוטב במידת הצורך. את השזיפים עצמם להעביר דרך מסננת דקה, תוך כדי מעיכה, עד שנשארים עם קליפות וגלעינים בלבד.

במעבד מזון לטחון שום, כוסברה, פטרוזיליה ופלפל חריף, עד לקבלת רסק דליל.

לערבב את תערובת התיבול עם רסק השזיפים. לתבל לפי הטעם במלח, פלפל, סוכר ופלפל שאטה. מרקמה של התערובת הטחונה דומה עתה למרקם של טחינה גולמית. לאט, ותוך כדי ערבוב, מדללים את הרוטב עם מי בישול השזיפים – עד לקבלת מרקם המזכיר ממרח טחינה. הטעם הסופי צריך להיות חמצמץ-חריף.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות