מתכון

פחליאני - ממרח ירק גרוזיני

אין משתה גיאורגי שאינו שלם בלי הפחליאני - משהו בין ממרח למטבל מלא באגוזים וירק וכאן עם תרד, גזר וסלק, ממתכון של איגור ויינברג ממסעדת סופרה

איגור ויינברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
איגור ויינברג, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
פחליאני
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • למסת אגוזים:
  • 1 ק"ג אגוזים טחונים
  • 1 חבילה כוסברה
  • 12 שיני שום
  • 2 יח' צ’ילי חריף
  • 1 כפית שאטה
  • 1 כפית חמאלי סונאלי
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס חומץ 5%
  • 2 כפיות שמיר קצוץ

הוראות הכנה

 לערבב את כל המרכיבים ולייצר מסה בסיסית.

 לבשל 5 גזרים קלופים, לצנן אותם ולטחון.

 לבשל 5 סלקים, לקלף ולצנן.

 להפשיר 1/2 ק"ג תרד קפוא ולסחוט היטב את העלים.

פחאלי של כל אחד מהירקות בונים ביחס של 2/3 מסה אגוזים ו-1/3 מסה של הירק.

 להגיש עם זרעי רימונים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ