חצ'אפורי אצ'ארולי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חצ'אפורי אצ'ארולי

מאפה הדגל הגרוזיני יכול להיות מענה הולם לכל ארוחה שהיא. מתכון של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

דרגת קושי: קל
חצ'אפורי אצ'ארולי
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

ל-8 חצ'אפורי:

למלית: ראו המתכון לחינקלי גבינה

לבצק:

12-11 ג' שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

1.2 ליטר מים פושרים

2 ק"ג קמח

60 מ"ל שמן חמניות

הוראות הכנה

להכין בצק שמרים לפי המתכון, ולהניח לתפיחה.

אחרי כ-45-40 דקות לתת מכה קטנה לבצק שתפח ולחלק אותו לחלקים של 190 ג'.

לחמם תנור ל-190 מעלות.

ליצור כדורים מחתיכות הבצק. 

לרדד כל כדור לעיגול לא דק ולפזר מלית סביב שולי העיגול. 

לקפל את השוליים פנימה, לאורך השוליים כולם, עד שנוצרות צורות של סירה.

לפני האפייה למרוח על החצ'אפורי חלמון ושמנת מתוקה מעורבבים.

אחרי 12 דקות אפייה לפתוח את התנור, לשים ביצה מעל המילוי ולהמשיך באפייה עוד כ-7 דקות, עד שהחלבון נעשה לבן והחלמון עדיין רך.

מגישים את החצ’אפורי עם פרוסות חמאה בצדדים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות