מתכון

חצ'אפורי אצ'ארולי

מאפה הדגל הגרוזיני יכול להיות מענה הולם לכל ארוחה שהיא. מתכון של השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה

איגור ויינברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איגור ויינברג, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
חצ'אפורי אצ'ארולי
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

למלית

  • : ראו המתכון ל
  • חינקלי גבינה

לבצק

  • 12-11 ג' שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1.2 ליטר מים פושרים
  • 2 ק"ג קמח
  • 60 מ"ל שמן חמניות

הוראות הכנה

להכין בצק שמרים לפי המתכון, ולהניח לתפיחה.

אחרי כ-45-40 דקות לתת מכה קטנה לבצק שתפח ולחלק אותו לחלקים של 190 ג'.

לחמם תנור ל-190 מעלות.

ליצור כדורים מחתיכות הבצק. 

לרדד כל כדור לעיגול לא דק ולפזר מלית סביב שולי העיגול. 

לקפל את השוליים פנימה, לאורך השוליים כולם, עד שנוצרות צורות של סירה.

לפני האפייה למרוח על החצ'אפורי חלמון ושמנת מתוקה מעורבבים.

אחרי 12 דקות אפייה לפתוח את התנור, לשים ביצה מעל המילוי ולהמשיך באפייה עוד כ-7 דקות, עד שהחלבון נעשה לבן והחלמון עדיין רך.

מגישים את החצ’אפורי עם פרוסות חמאה בצדדים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ