חינקלי גבינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חינקלי גבינה

אחד מכיסוני הדגל של המטבח הגיאורגי. השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה חוזרת למתכון שליווה אותו

דרגת קושי: קל
חינקלי גבינה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 ביצה

10 ג' מלח

מים קרים – לפי הדרוש להכנת הבצק

 

למלית:

400 ג' גבינת סולוגוני

200 ג' גבינת טבורוג

1 חלמון ביצה

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

לנפות את הקמח לקערה.

להוסיף לקמח ביצה, לערבב ולהוסיף מים קרים, עד שהבצק מתחיל להיות דומה לשמנת חמוצה במרקם.

לתת לבצק לנוח 35-30 דקות.

אפשר להכין את הבצק ללא ביצה, אלא שאז צריך ללוש אותו 5-4 פעמים, עם הפסקות של 30 דקות בין לישה ללישה.

להכנת המלית:

לערבב את חומרי המלית.

להרכבת המנה:

לרדד את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ.

בעזרת כוס לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

לשים כף מלית בחצי אחד של העיגול ולסגור עם החצי השני, עד שמתקבלת צורת ירח.

לבשל 4-3 דקות במים רותחים.

להגיש עם כף שמנת חמוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות