מתכון

חינקלי גבינה

אחד מכיסוני הדגל של המטבח הגיאורגי. השף איגור ויינברג ממסעדת סופרה חוזרת למתכון שליווה אותו

איגור ויינברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איגור ויינברג, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
חינקלי גבינה
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ביצה
  • 10 ג' מלח
  • מים קרים – לפי הדרוש להכנת הבצק

למלית

  • 400 ג' גבינת סולוגוני
  • 200 ג' גבינת טבורוג
  • 1 חלמון ביצה

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

לנפות את הקמח לקערה.

להוסיף לקמח ביצה, לערבב ולהוסיף מים קרים, עד שהבצק מתחיל להיות דומה לשמנת חמוצה במרקם.

לתת לבצק לנוח 35-30 דקות.

אפשר להכין את הבצק ללא ביצה, אלא שאז צריך ללוש אותו 5-4 פעמים, עם הפסקות של 30 דקות בין לישה ללישה.

להכנת המלית:

לערבב את חומרי המלית.

להרכבת המנה:

לרדד את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ.

בעזרת כוס לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

לשים כף מלית בחצי אחד של העיגול ולסגור עם החצי השני, עד שמתקבלת צורת ירח.

לבשל 4-3 דקות במים רותחים.

להגיש עם כף שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ