מתכון |

טרטר טונה אדומה

מנה קיצית וקלילה בהשפעה יפנית המבוססת על חומרי גלם טריים מאוד. מתכון של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי

דרור שושן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דרור שושן, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
טרטר טונה אדומה
צילום: אליהו הרשקוביץ

רכיבים

לטרטר

  • 300 ג' טונה אדומה טרייה מאוד, חתוכה לקוביות של 0.5 על 0.5 ס''מ
  • 40 ג' בצל שאלוט קצוץ דק
  • 5 ג' צ'ילי אדום קצוץ דק
  • 5 ג' ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 5 ג' עירית קצוצה דק
  • 1 ג' מלח ים
  • 1 ג' פלפל שחור גרוס טרי
  • 20 ג' רוטב סויה יפנית
  • 30 ג' שמן זית עדין איכותי

לרוטב פונזו דאשי

  • 50 ג' מים
  • 3 ג' אבקת דאשי
  • 50 ג' סויה יפנית
  • 15 ג' מיץ יוזו
  • 15 ג' חומץ אורז
  • 15 ג' סוכר

לקישוט

  • 1 כף מיונז איכותי, מעורבב עם חצי כפית משחת וסאבי
  • 1 כף קוביות קטנטנות של דייקון או צנונית

הוראות הכנה

לרוטב:

להמיס את הדאשי בכף מים חמים, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.

להרכבת המנה:

לערבב בקערה את כל חומרי הטרטר.

לסדר את הטרטר ברינג עגול על קערית הגשה.

לצקת מסביב לטרטר את הרוטב.

לקשט כל טרטר בנקודת וסאבי מיונז ומעליה טוביקו שחור.

לצד הטוביקו לקשט בקוביות דייקון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ