מתכון

פילה מוסר ים עם פטריות צלויות בחמאת שום, סויה ודאשי

מנה עיקרית של דג מוסר ברוח יפנית עם פטריות ודאשי. מתכון של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי

דרור שושן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דרור שושן, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פילה מוסר ים עם דאשי

רכיבים

  • 4 נתחי פילה מוסר ים נקי מעצמות, 150 ג' כל אחד
  • 1 כף שמן זית
  • חצי כפית מלח ים
  • גרידה מחצי לימון
  • 4 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות לרצועות בעובי חצי ס''מ
  • 8 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • חצי חבילה של פטריות שימאג'י או שינוקי
  • 8 גבעולי אספרגוס, חלוטים למשך דקה במים רותחים ומצוננים במים קרים
  • 40 ג' חמאה
  • מלח
  • פלפל

לציר דאשי

  • 25 ג' סויה יפנית
  • 25 ג' מירין
  • 100 ג' מים
  • 2 ג' אבקת דאשי

לרוטב

  • 150 ג' ציר דאשי
  • 40 ג' חמאה
  • 20 ג' שום קצוץ
  • 150 ג' שמנת מתוקה

הוראות הכנה

לציר דאשי: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים.

לרוטב: ממיסים את החמאה ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.

מוסיפים את ציר הדאשי והשמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

להכנת המנה: משמנים את פילה הדג בשמן זית, ממליחים וזורים גרידת לימון. מחממים מחבת גדולה וכבדה וצולים את פילה הדג על צד העור 5-4 דקות, עד שהעור פריך ומוזהב.

מנמיכים את האש והופכים את פילה הדג לצד הבשר לעוד 2 דקות.

במחבת שנייה מחממים את החמאה וצולים את הפטריות היטב, ממליחים ומפלפלים.

בשניות האחרונות לצלייה מוסיפים את האספרגוס.

בסיר קטן מחממים את הרוטב.

להגשה: יוצקים 3-2 מהרוטב במרכז צלחת הגשה. מעל הרוטב מסדרים את הפטריות הצלויות. על הפטריות מניחים את פילה הדג, על הדג את האספרגוס ועוד מעט מהרוטב.

תגובות