נגימאקי סינטה במילוי עירית, אספרגוס ופטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון נגימאקי סינטה במילוי עירית, אספרגוס ופטריות

מנה של רולים של סינטה מהגריל היפני המסורתי. מנה של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי

דרגת קושי: קל
נגימאקי סינטה
אליהו הרשקוביץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-4 מנות:

300 ג' סינטה פרוסה ל-4 ''עלים'' בעובי חצי ס''מ 

4 גבעולי אספרגוס חלוטים לדקה במים רותחים ומצוננים במי קרח

חבילה של עירית טרייה

4 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות לעובי חצי ס''מ

דייקון או צנון חתוך לשערות דקיקות במנדולינה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף שמן

1 כפית סומסום קלוי

 

לרוטב:

חצי כוס ציר עוף או מים

חצי כוס סויה יפנית

3 כפות מירין

3 כפות סאקה

אצבע קטנה ג'ינג'ר

1 שן שום מעוכה

רבע בצל חתוך גס

1 כף קורנפלור מעורבבת בשתי כפות מים

הוראות הכנה

להכנת הרוטב: מחממים את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים על אש קטנה 30-20 דקות. מסמיכים בעזרת בלילת קורנפלור. מסננים.

להכנת הנגימאקי: על קרש עבודה מסדרים את פרוסות הסינטה על ניילון נצמד מעל ומתחת ודופקים בעזרת פטיש שניצל לעלה דקיק בגודל 10 על 15 ס''מ לערך.

מסדרים את פרוסות הפורטובלו, האספרגוס והעירית.

מגלגלים לצורת גליל (כמו סושי) בקוטר 2 ס''מ, מהדקים היטב בעזרת הניילון ומקררים עד להכנה.

מחממים מחבת כבדה, משמנים את הגלילים וצולים בעדינות מכל הצדדים במשך 2 דקות בסך הכל.

מחממים את הרוטב.

פורסים כל גליל ל-5 טבעות בגודל 3 ס''מ.

יוצקים מהרוטב במרכז הצלחת. מסדרים מסביב את גלילי הסינטה.

מסדרים במרכז את הדייקון ועליו מעט עירית קצוצה וסומסום קלוי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות