מתכון |

סלט סינטה וייטנאמי

רצועות סינטה צרובות על סלט ירוק עמוס בסוגים שונים של חסות, צנוניות ועלים ירוקים. מתכון של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי

דרור שושן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דרור שושן, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט נם נם
צילום: אליהו הרשקוביץ

רכיבים

  • 1 ראש חסה רומית (העלים הפנימיים הבהירים) קרועים גס
  • חופן עלי סלנובה
  • 1 כף עלי נענע
  • 1 כף עלי כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • רבע בצל סגול פרוס דק מאוד
  • מלפפון פרוס לגפרורים דקיקים
  • 3 צנוניות פרוסות לטבעות דקיקות
  • 1 כף פקאן סיני קצוץ
  • 1 כף שאלוט מטוגן – אופציונלי (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)
  • חצי סטייק סינטה במשקל 180-150 גרם
  • מלח
  • פלפל

לרוטב

  • 1 כף מיונז
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 ס''מ טבעת פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות עלי כוסברה טרייה
  • 3 כפות עלי נענע טרייה
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות חומץ אורז
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • חצי כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

שמים את כל המרכיבים מלבד השמן במעבד מזון וטוחנים היטב.

מוסיפים את השמן בזילוף אטי.

**המתכון מכיל כמות גדולה מהדרוש לסלט. ניתן לשמור בקירור ולהשתמש לפי הצורך.

הכנת הסלט:

מחממים מחבת כבדה.

משמנים את נתח הסינטה, ממליחים ומפלפלים. צולים את הבשר 2-1.5 דקות מכל צד לדרגת מדיום-מדיום רייר (או לפי דרגת הצלייה האהובה עליכם).

מקטינים להבה, נותנים לבשר לנוח 2 דקות ופורסים לפרוסות דקיקות.

בקערת סלט גדולה מסדרים את לבבות החסה ועלי חסת הסלנובה, עלי הכוסברה , הנענע והבצל הירוק.

יוצקים 3 כפות מהרוטב, מפזרים מעל את הבצל סגול, המלפפון, הצנוניות והפקאן.

מפזרים מסביב את פרוסות הסינטה ויוצקים עוד כף מהרוטב מסביב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ