מתכון

טופו וירקות ירוקים מוקפצים ברוטב פטריות, שום וג'ינג'ר

תבשיל טבעוני של ירקות מוקפצים בווק עם טופו, באק צ'וי ופטריות. מתכון של השף דרור שושן ממסעדת קמפאי

דרור שושן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דרור שושן, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
טופו וירקות ברוטב פטריות, שום וג'ינג'ר
צילום: אליהו הרשקוביץ

רכיבים

  • 200 גרם טופו רך
  • באקצ'וי (פקעת אחת חתוכה לרבעים וחלוטה)
  • בצל סגול חתוך לשמיניות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות בגודל 2 ס''מ
  • 1 כרישה פרוסה לטבעות דקות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • רבע כפית שמן סומסום
  • 2 כפות פולי סויה ירוקה (אדממה קלוף)
  • 8 פרחי ברוקולי חלוטים
  • חצי כוס שעועית ירוקה חלוטה
  • 1 פטריית פורטובלו גדולה קצוצה
  • אצבע קטנה של ג'ינג'ר חתוכה לגפרורים דקיקים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שליש כוס רוטב פטריות צמחוני על בסיס סויה ושיטאקי – להשיג בחנויות המזרח הרחוק
  • רבע כוס ציר ירקות או מים

הוראות הכנה

חולטים את הירקות הירוקים 1 דקה במים רותחים.

מחמים את השמן בווק או מחבת גדולה. מטגנים את קוביית הטופו כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופג. פורסים לפרוסות דקות באלכסון.

מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את הבצלים, הפטריות והכרישה.

מקפיצים קלות עד להזהבה קלה ומוסיפים את הירוקים. מקפיצים עוד כמה שניות, עד שהירוקים נצרבים קלות, ומוסיפים את הציר או המים. מצמצמים בחצי את הנוזל ומוסיפים את רוטב הפטריות הצמחוני. מערבבים קלות, כדי שהרוטב יעטוף את כל הירקות, מוסיפים את הטופו לחימום קל ברוטב ומגישים בצלחת או בקדירה מרכזית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ