איך מכינים לחוח? - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חזרה למתכונים של סבתא איך מכינים לחוח?

הלחוח הוא פיתה תימנית אוורירית שהולכת נהדר עם חילבה, סלט או מרק. אחרי שלמדה להכין ג'חנון, קובנה וסחוג בבית שירה כהן חוזרת אל המתכונים שהביאה סבתה מתימן

10-12 לחוחים דרגת קושי: קל
לחוח
עדן הוד

בכל בית תימני, יש סבתא (ותודה לסבתא!) שלא מוותרת על הלחוח לצד המרק התימני בערב שבת. הלחוח, מאפה הכרחי בכל ארוחה חגיגית, הוא מעין פיתה שטוחה שמלווה מאכלים מתובלים ובעיקר, את המרק התימני, כשלצידה בדרך כלל - חילבה.

סבתא מרים תמיד אומרת שהכנת הלחוח פשוטה יותר מלצאת מהבית ולקנות פיתות. "אז למה לא להכין?", היא חוזרת ומזכירה. לקחתי את העצה של סבתא קדימה, ובאחד מערבי השישי הודעתי שהפעם אין צורך לקנות חלות- אני מכינה לנו לחוח.

זו אמנם פיתה פשוטה אבל יש כמה כללים מהותיים שאמורים לשמור עליה אוורירית ועם החורים או שרידי הבועות המזוהים עמה ואין מי שהרגע הזה בו מופיעו הבועות על המחבת לא מהלך עליו כקסם. האווריריות והחורים שנוצרים להם אט אט גורמים לגאווה לא קטנה ושולחים לבצוע את הפיתה ולטעום מיד. כמה פשוט ככה טעים!

 

14תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (17)

רכיבים

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף שטוחה מלח

כפית סוכר

2 כפות סולת

6 כוסות מים

לחילבה:

100 גרם גרגירי חילבה

רבע ראש כרת (כרישה)

מלח

לימון

הוראות הכנה

בשלב ראשון מערבבים את כל החומרים בקערה, למעט המים. כשכל התערובת אחידה מוסיפים את המים בהדרגתיות, ומערבבים עד שלא יהיו גושים. הבלילה שצריכה להתקבל מאוד דומה לבלילה של פנקייק.

כעת, מכסים את הקערה ומתפיחים למשך שעה.

כעבור שעה, שמים מעט שמן או חמאה במחבת ובעזרת נייר מגבת מנגבים את השמן או החמאה שהתרככו, כך שהמחבת תהיה רק מעט שומנית.

בעזרת מצקת יוצקים מן הבלילה למחבת החמה. בבצק תתחלנה להופיע בועות אוויר קטנות. אין כל צורך להפוך, אלא ישר להוציא מהמחבת.

חשוב מאוד לקרר היטב את המחבת לפני הכנת כל לחוח. לכן אחרי הראשון מצננים את המחבת על ידי טבילת החלק התחתון שלה (החיצוני שנוגע באש), בקערה עם מים קרים, או על ידי שטיפתו תחת מים זורמים בכיור. וכך ממשיכים להכין את כל הבצק. אמורים להתקבל כ-10-12 לחוחים.

הכנת החילבה

משרים את החילבה למשך הלילה בסיר בינוני מלא מים. החילבה סופגת את מרבית המים ומתנפחת לגרגרים.

לאחר ההשרייה, נוסיף מעט מי ברז ובעזרת בלנדר מוט ידני נקציף את החילבה עד שתהפוך למעין קציפה אוורירית (אפשר גם במעבד מזון).  

מוסיפים את הכרת הקצוץ, הלימון, סחוג והמלח (את המלח מוסיפים בסוף- יהיו פעמים שלא נצטרך להמליח אז כדאי לטעום לפני) ומקציפים שוב עד שמתקבל מעין מרק ירוק. כל המצרכים חייבים להיטחן היטב!

במידה והתערובת נראית קצוצה ולא טחונה, הוסיפו מעט מים והקציפו שוב.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות