מרק דגים תאילנדי עם שיטאקי, חצילים וצ'ילי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק דגים תאילנדי עם שיטאקי, חצילים וצ'ילי

מהטעימים שבמרקים התאילנדיים. אם משתמשים בשיטאקי מיובשות, חולטים אותן טרם השימוש בקערה עם מים רותחים

4 מנות דרגת קושי: בינוני
מרק דגים תאילנדי עם שיטאקי, חצילים וצ'ילי
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

400 גרם (נטו) פילה של דג לבן כמו מוסר ים או בורי, ללא העור, חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ

1 חציל בינוני
3–4 שיני שום
4 בצלצלי שאלוט
2–3 פלפלוני צ'ילי אדום (תלוי בעונה ובמידת החריפות הרצויה)
2 פלפלים ירוקים בהירים
1/2 כפית מלח
5 כוסות מים
6–7 יחידות שיטאקי טרי
(או מיובש), מנוגבות בנייר,
ללא הרגל ופרוסות לרצועות
5 עלי קפיר־ליים מיובשים
2 כפות רוטב דגים
2 גבעולי למון גראס, מעוכים בעזרת ידית של סכין גדולה
או פטיש שניצלים
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
1/2 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
חופן עלי כוסברה
חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מחממים תנור בתוכנית גריל.

מניחים חציל, שיני שום, שאלוט, צ'ילי ופלפלים ירוקים בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה, מחוררים את החציל במזלג בכמה מקומות כדי שלא יתפוצץ וצולים קרוב לגריל העליון רבע שעה. הופכים את כל הירקות וצולים רבע שעה נוספת.

חותכים את החציל לאורכו בעודו חם ומפרידים בעזרת כף עץ את בשרו  מהקליפה, מעבירים את בשר החציל למסננת וסוחטים אותו מעט בידיים. משאירים במסננת עד השימוש.

מסירים את הגבעולים של פלפלוני הצ'ילי, קולפים את הקליפה משיני השום ומהשאלוט. מסירים את העוקץ ואת קליפת הפלפלים הירוקים ומגלענים. קוצצים גס את כל הירקות ומעבירים למכתש ועלי או לקערת מעבד מזון קטנה. מוסיפים חצי כפית מלח וכותשים. מוסיפים חצילים וכותשים עד לקבלת מחית חלקה.

מוזגים לסיר בינוני מים, מוסיפים פטריות, קפיר־ליים, רוטב דגים, למון גרס, ג'ינג'ר ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים דגים ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע וללא ערבוב.

מוסיפים את מחית הירקות הצלויים והחצילים, מערבבים מעט ומבשלים עוד 2 דקות.

מוסיפים מיץ לימון, בצל ירוק, כוסברה ובזיליקום ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות