דג בקארי ושיטאקי עטוף - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דג בקארי ושיטאקי עטוף

מנה שכיף לארח איתה. הרוטב עשיר ומרתק, הדג עסיסי ועל הצבעים והריחות עוד לא דיברנו

4 מנות דרגת קושי: קל
דג בקארי 
ושיטאקי עטוף
לימור לניאדו תירוש

אני מאוד אוהבת לארח עם המנה הזו, אפשר להכין הכל מראש, לעטוף כל פילה דג בנייר עטיפה אישי ולשמור במקרר עד הצלייה. הרוטב עשיר ומכיל שילוב טעמים מרתק, ונייר האפייה שומר על הדג שלא יתייבש. בעת פתיחת המעטפת הריח אופף את הסועדים ומתגלה מנה צבעונית ומגרה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

רכיבים

400 גרם פילה של דג לבן כמו מוסר ים או בורי, ללא העור, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

6 יחידות שיטאקי טרי או מיובש
1 כף גרגירי כוסברה
3 גבעולי למון גרס (החלק התחתון, העצי והמעובה)
קצוצים (4 כפות)
4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
3 בצלצלי שאלוט קלופים
וקצוצים דק
1–2 פלפלוני צ'ילי אדום
מגולענים וקצוצים
1/2 כפית אבקת כורכום או
כפית כורכום טרי קצוץ
1/2 כפית מלח
1 כפית מחית שרימפס או 1
כפית אנשובי קצוץ
1 כף רוטב צדפות
2 ביצים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
1 כף מיץ ליים או לימון
2 כפיות רוטב דגים
4 ניירות אפייה + חוט קשירה
להגשה: פלחי לימון, אורז לבן

הוראות הכנה

משרים את השיטאקי הטרי או המיובש במים רותחים במשך חצי שעה, מסירים את הרגליים ופורסים לרצועות דקות ככל האפשר.

קולים גרגירי כוסברה עד שריח נעים נידף מהם, מעבירים למכתש ועלי או למטחנת תבלינים וכותשים או טוחנים.

מוסיפים לגרגירי הכוסברה הטחונים את הלמון גרס, שום, שאלוט, צ'ילי, כורכום ומלח, וכותשים במכתש ועלי או טוחנים בקערת מעבד מזון עד לקבלת מחית גסה.

מוסיפים מחית שרימפס ורוטב צדפות ומערבבים. מעבירים לקערה ומערבבים את המחית יחד עם השיטאקי הפרוס, קוביות הדג, שתי הביצים, בצל ירוק, עלי כוסברה, מיץ לימון ורוטב דגים ומערבבים קלות. מחממים תנור ל-240 מעלות.

פורשים נייר אפייה על קרש חיתוך, מניחים במרכז הנייר רבע מכמות הדג והרוטב, סוגרים את נייר האפייה (כמו שעוטפים מתנה) ומעבירים לתבנית צלייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים (סה"כ 4 דפים).

אם רוצים הגשה יפה – קושרים בחוט רפיה או שפגט. צולים בחלק העליון של התנור 10 דקות. מוציאים מהתנור וממתינים חמש דקות לפני שמגישים.

מגישים עם פלח לימון ואורז בסמטי בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות