דג בקארי ופטריות שיטאקי

מנה שכיף לארח איתה. הרוטב עשיר ומרתק, הדג עסיסי ועל הצבעים והריחות עוד לא דיברנו

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דג בקארי 
ושיטאקי עטוף
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

אני מאוד אוהבת לארח עם המנה הזו, אפשר להכין הכל מראש, לעטוף כל פילה דג בנייר עטיפה אישי ולשמור במקרר עד הצלייה. הרוטב עשיר ומכיל שילוב טעמים מרתק, ונייר האפייה שומר על הדג שלא יתייבש. בעת פתיחת המעטפת הריח אופף את הסועדים ומתגלה מנה צבעונית ומגרה.

רכיבים

  • 400 גרם פילה של דג לבן כמו מוסר ים או בורי, ללא העור, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 6 יחידות שיטאקי טרי או מיובש
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 3 גבעולי למון גרס (החלק התחתון, העצי והמעובה)
  • קצוצים (4 כפות)
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים
  • וקצוצים דק
  • 1–2 פלפלוני צ'ילי אדום
  • מגולענים וקצוצים
  • 1/2 כפית אבקת כורכום או
  • כפית כורכום טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מחית שרימפס או 1
  • כפית אנשובי קצוץ
  • 1 כף רוטב צדפות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 1 כף מיץ ליים או לימון
  • 2 כפיות רוטב דגים
  • 4 ניירות אפייה + חוט קשירה
  • להגשה: פלחי לימון, אורז לבן

הוראות הכנה

משרים את השיטאקי הטרי או המיובש במים רותחים במשך חצי שעה, מסירים את הרגליים ופורסים לרצועות דקות ככל האפשר.

קולים גרגירי כוסברה עד שריח נעים נידף מהם, מעבירים למכתש ועלי או למטחנת תבלינים וכותשים או טוחנים.

מוסיפים לגרגירי הכוסברה הטחונים את הלמון גרס, שום, שאלוט, צ'ילי, כורכום ומלח, וכותשים במכתש ועלי או טוחנים בקערת מעבד מזון עד לקבלת מחית גסה.

מוסיפים מחית שרימפס ורוטב צדפות ומערבבים. מעבירים לקערה ומערבבים את המחית יחד עם השיטאקי הפרוס, קוביות הדג, שתי הביצים, בצל ירוק, עלי כוסברה, מיץ לימון ורוטב דגים ומערבבים קלות. מחממים תנור ל-240 מעלות.

פורשים נייר אפייה על קרש חיתוך, מניחים במרכז הנייר רבע מכמות הדג והרוטב, סוגרים את נייר האפייה (כמו שעוטפים מתנה) ומעבירים לתבנית צלייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים (סה"כ 4 דפים).

אם רוצים הגשה יפה – קושרים בחוט רפיה או שפגט. צולים בחלק העליון של התנור 10 דקות. מוציאים מהתנור וממתינים חמש דקות לפני שמגישים.

מגישים עם פלח לימון ואורז בסמטי בצד.

תגובות