מרק קוטייאו נאם נאה טון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק קוטייאו נאם נאה טון

אחד המרקים הקלאסיים של עגלות הרחוב בתאילנד

4 סועדים דרגת קושי: בינוני
קוטייאו נאם נאה טון
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חצי שקית (300 גרם) אטריות אורז דקות או רחבות מושרות במי ברז ל-5-4 שעות

1 ק"ג בשר צוואר חתוך לקוביות, שבושל ב-4 ליטרים מים כ-3 שעות על אש נמוכה, עד ריכוך מוחלט

חופן נבטים סיניים

4 עלים של בק צ'וי/כרוב סיני/פאק בונג/כרוב לבן חתוכים גס

גבעול בצל ירוק

חופן כוסברה טרייה קצוצה

8-7 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 מ"ל), עד השחמה עדינה

סויה בהירה

סויה שחורה

2 מטבעות של סוכר דקלים (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות)

מלח

סיר עם מים רותחים ומסננת חליטה לאטריות

לרוטב בצד:

מעט חומץ אורז תאילנדי עם פלפל אדום חריף ופלפל ירוק חריף חתוכים דק לאורך

הוראות הכנה

שוברים את סוכר הדקלים לסיר ומקרמלים. תוך כדי מוסיפים את ציר המים (שבו בישלנו את הבשר). מוסיפים חצי כפית סויה שחורה ו-2 כפיות של סויה בהירה, טועמים ומאזנים במלח (כחצי כפית).

כשהטעמים מתאזנים חולטים לרגע את האטריות במסננת חליטה במים רותחים. מעבירים את האטריות לקערת מרק. מעל שמים את הירק שבו בחרנו להשתמש. מוסיפים מעל נבטים ואת הבשר, יוצקים מהציר ומפזרים מעל בצל ירוק, כוסברה קצוצה ושום מטוגן. מגישים לצד הפלפלים בחומץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות