מתכון |

מרק קוטייאו נאם נאה טון

אחד המרקים הקלאסיים של עגלות הרחוב בתאילנד

יריב ולק סונאן מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב ולק סונאן מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 סועדים
קוטייאו נאם נאה טון
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • חצי שקית (300 גרם) אטריות אורז דקות או רחבות מושרות במי ברז ל-5-4 שעות
  • 1 ק"ג בשר צוואר חתוך לקוביות, שבושל ב-4 ליטרים מים כ-3 שעות על אש נמוכה, עד ריכוך מוחלט
  • חופן נבטים סיניים
  • 4 עלים של בק צ'וי/כרוב סיני/פאק בונג/כרוב לבן חתוכים גס
  • גבעול בצל ירוק
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
  • 8-7 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 מ"ל), עד השחמה עדינה
  • סויה בהירה
  • סויה שחורה
  • 2 מטבעות של סוכר דקלים (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות)
  • מלח
  • סיר עם מים רותחים ומסננת חליטה לאטריות

לרוטב בצד:

  • מעט חומץ אורז תאילנדי עם פלפל אדום חריף ופלפל ירוק חריף חתוכים דק לאורך

הוראות הכנה

שוברים את סוכר הדקלים לסיר ומקרמלים. תוך כדי מוסיפים את ציר המים (שבו בישלנו את הבשר). מוסיפים חצי כפית סויה שחורה ו-2 כפיות של סויה בהירה, טועמים ומאזנים במלח (כחצי כפית).

כשהטעמים מתאזנים חולטים לרגע את האטריות במסננת חליטה במים רותחים. מעבירים את האטריות לקערת מרק. מעל שמים את הירק שבו בחרנו להשתמש. מוסיפים מעל נבטים ואת הבשר, יוצקים מהציר ומפזרים מעל בצל ירוק, כוסברה קצוצה ושום מטוגן. מגישים לצד הפלפלים בחומץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ