מתכון

מרק טום יאם דג

מנה אופיינית לארוחת ערב ארוכה או למשתה תאילנדי

יריב ולק סונאן מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יריב ולק סונאן מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק טום יאם דג

רכיבים

  • דג לברק עם הראש, חתוך לרוחב לראש ועוד ארבע פרוסות
  • 2.5 בצלים פרוסים לרצועות
  • עגבנייה גדולה מחולקת ל-8
  • 200 ג' פטריות שמפיניון חצויות
  • 150 ג' פטריות יער קרועות
  • 8 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
  • 12 פיסות שורש גלנגל
  • 20 עלי קפיר ליים
  • 4 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים
  • צרור כוסברה
  • 8 כפות רוטב מי דגים (נאם פלה)
  • 8 כפות לימון סחוט
  • פלפל חריף יבש כתוש
  • 2 ליטרים מים

הוראות הכנה

מבשלים את כל התבלינים במים עם ראש הדג כעשר דקות.

מוספים את כל הירקות ואת פרוסות הדג ומבשלים כארבע דקות עם רוטב מי הדגים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

מוסיפים את הכוסברה ומיץ הלימון ומכבים את האש.

מגישים לצד קערות אורז לבן.

תגובות