תבשיל בשר בפויקה - מתכונים למדורה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל בשר בפויקה

מניחים פויקה על הגחלים, משליכים פנימה ירקות, בשר והרבה תבלינים ומחכים. שלוש שעות אחר כך, תקבלו תבשיל ריחני שהוא חוויה קולינרית

6 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל בשר בפוייקה
דודו בכר

למביני עניין. זהו אחד הדברים היותר כיפים שאפשר לעשות במדורה. עושים את התבשיל לפני שכולם מגיעים ואז באמצע המדורה מפתיעים עם תבשיל חם שאפשר לאכול בידיים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1.800 קילו נתח של לחי בקר (1 קילו ו-800 גרם)

1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2-3 כפות שמן תירס / זית
3 בצל
3 גזר
5 צרור סלרי
1 פפריקה מתוקה
2 בקבוקי בירה
2 ראשי שום חצויים

לימון כבוש

1 פלפל חריף ירוק
צרור כוסברה

הוראות הכנה

מדליקים את המדורה. מניחים את הסיר בקרבת המדורה ומחממים אותו.

חותכים את הבשר לקוביות גדולות, ממליחים ומפלפלים אותו וצורבים עם מעט שמן בפוייקה.

לאחר שהבשר צרוב מוסיפים את הירקות (בצל, גזר וסלרי).

מטגנים כ-5-7 דקות , עד שמתקבל צבע יפה.

מוסיפים את הפפריקה ואת בקבוקי הבירה.

מצמצמים בחצי, מוסיפים את ראשי השום ומכסים במים עד גובה הבשר.

מכסים את הפוייקה ומבשלים כ-3-4 שעות מעל הגחלים.

צריך מעת לעת להוסיף גחלים, כדי שיישאר חם.

בתום הבישול יש אפשרות להוסיף מלח ופלפל ולהגיש או לקחת קרש ועליו לקצוץ לימון כבוש, פלפל חריף וכוסברה; ואז להוציא מהסיר קצת מהבשר והירקות והנוזלים ולערבב; ואז עם לחם או פיתה רכה לקחת את הכל ולאכול.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות