מתכון

קבב טבעוני משעועית אזוקי

קבב טבעוני טעים לעילא משעועית אזוקי, כוכבת המטבח המקרוביוטי, ממתכון של סיגל תבור

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
קבב אזוקי
קבב אזוקיצילום: דודו בכר
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

יש דרכים רבות להכין קטניות ובזו שכאן מדגימה תבור את שיטת השוק התרמי שמרככת מאוד את האזוקי ומשפרת את טעמו.

רכיבים

  • 2 כוסות אזוקי אחרי השריה במים במשך 7 שעות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים גס
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כוס בצל מוזהב במעט שמן שומשום

הוראות הכנה

מסננים את האזוקי ומעבירים לסיר. מוסיפים מים עד גובה האזוקי (תלוי בגודל הסיר) ומבשלים בסיר פתוח. כשהתבשיל רותח מוסיפים מעט מים קרים.

שוב נותנים לאזוקי לרתוח ושוב מוסיפים מים קרים. ממשיכים עם השוקים התרמיים מספר פעמים עד שהאזוקי רך אך לא מדי. אחר כך מקררים את האזוקי.

שמים במערבל את האזוקי המקורר, בצל שהוזהב, ירק, מלח ותבלינים. טוחנים הכל בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת דביקה.

מוסיפים את הירק הקצוץ והשקדים ומערבבים כך שבסופו של דבר מתקבלת תערובת אחידה ודביקה שניתן ליצור ממנה קציצות.

את הקציצות צורבים על הפלאנצ'ה או על מחבת חמה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com