קבב טבעוני משעועית אזוקי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קבב טבעוני משעועית אזוקי

קבב טבעוני טעים לעילא משעועית אזוקי, כוכבת המטבח המקרוביוטי, ממתכון של סיגל תבור

דרגת קושי: קל
קבב אזוקי
דודו בכר

יש דרכים רבות להכין קטניות ובזו שכאן מדגימה תבור את שיטת השוק התרמי שמרככת מאוד את האזוקי ומשפרת את טעמו.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 4

רכיבים

2 כוסות אזוקי אחרי השריה במים במשך 7 שעות

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס שקדים קצוצים גס

מלח לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1 כוס בצל מוזהב במעט שמן שומשום

הוראות הכנה

דודו בכר

מסננים את האזוקי ומעבירים לסיר. מוסיפים מים עד גובה האזוקי (תלוי בגודל הסיר) ומבשלים בסיר פתוח. כשהתבשיל רותח מוסיפים מעט מים קרים.

שוב נותנים לאזוקי לרתוח ושוב מוסיפים מים קרים. ממשיכים עם השוקים התרמיים מספר פעמים עד שהאזוקי רך אך לא מדי. אחר כך מקררים את האזוקי.

שמים במערבל את האזוקי המקורר, בצל שהוזהב, ירק, מלח ותבלינים. טוחנים הכל בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת דביקה.

מוסיפים את הירק הקצוץ והשקדים ומערבבים כך שבסופו של דבר מתקבלת תערובת אחידה ודביקה שניתן ליצור ממנה קציצות.

את הקציצות צורבים על הפלאנצ'ה או על מחבת חמה.

טיפים

כדי לקבל גרסה קלילה יותר של הרויאל, אפשר להמיר מחצית מהשמנת המתוקה בחלב.

לגרסה עשירה יותר, אפשר להוסיף לרויאל 100 גרם גבינה מפוררת כדוגמת מוצרלה, רוקפור או גאודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות