קציצות כוסמת טבעוניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות כוסמת טבעוניות

קציצות כוסמת שמתחרות בכל קציצה אחרת. במתכון שכאן, לכבוד האביב, סיגל תבור משדכת כוסמת עם שפע של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק

דרגת קושי: קל
קציצות כוסמת
דודו בכר

קבב האזוקי טעים במיוחד אבל קציצות הכוסמת מתחרות בו בקלות. לכוסמת טעם מתוק וסיגל תבור ממליצה עליה מפני שהיא מאזנת רמות סוכר בדם. אם לא די בכך, תבור ממשיכה למנות את שבחיה: מורידה לחץ דם, מנקה ומחזקת מעיים, משפרת תיאבון, מחזקת כלי דם ומסייעת להפסקת דימום, יעילה בטיפול בדלקות עור. במתכון שכאן, לכבוד האביב, תבור משדכת כוסמת עם שפע של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 7

רכיבים

1 כוס כוסמת לא קלויה

2 כוסות מים

מלח לפי הטעם

1/4 כוס שמיר

1/4 כוס פטרוזיליה

1/4 כוס כוסברה

5-6 ענפים של בצל ירוק קצוץ

2 כפות של תערובת זרעים

מעט שמן שומשום לשימון המחבת או פלאנצ'ה

הוראות הכנה

מבשלים בסיר כוסמת, מים ומלח עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ–20 דקות עד שנעלמים המים. מקררים את הכוסמת.

מוסיפים לכוסמת המבושלת את הירק הקצוץ, תערובת הזרעים ואת הבצל הקצוץ.

לשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה שניתן ליצור ממנה קציצות.

צורבים על הפלאנצ'ה או על מחבת חמה.

טיפים

יש לשים לב שקונים את הכוסמת הירוקה ולא החומה.

לגבי תערובת הזרעים - אצל תבור ניתן לרכוש תערובת מוכנה, אבל ערבוב עצמי של זרעי חמניות, זרעי דלעת, שומשום שחור, שומשום מלא ופשתן גם יעשה גם הוא את העבודה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות