מתכון

קציצות כוסמת טבעוניות

קציצות כוסמת שמתחרות בכל קציצה אחרת. במתכון שכאן, לכבוד האביב, סיגל תבור משדכת כוסמת עם שפע של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות כוסמת
קציצות כוסמתצילום: דודו בכר
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
3 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל

קבב האזוקי טעים במיוחד אבל קציצות הכוסמת מתחרות בו בקלות. לכוסמת טעם מתוק וסיגל תבור ממליצה עליה מפני שהיא מאזנת רמות סוכר בדם. אם לא די בכך, תבור ממשיכה למנות את שבחיה: מורידה לחץ דם, מנקה ומחזקת מעיים, משפרת תיאבון, מחזקת כלי דם ומסייעת להפסקת דימום, יעילה בטיפול בדלקות עור. במתכון שכאן, לכבוד האביב, תבור משדכת כוסמת עם שפע של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק.

רכיבים

  • 1 כוס כוסמת לא קלויה
  • 2 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמיר
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 1/4 כוס כוסברה
  • 5-6 ענפים של בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות של תערובת זרעים
  • מעט שמן שומשום לשימון המחבת או פלאנצ'ה

הוראות הכנה

מבשלים בסיר כוסמת, מים ומלח עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ–20 דקות עד שנעלמים המים. מקררים את הכוסמת.

מוסיפים לכוסמת המבושלת את הירק הקצוץ, תערובת הזרעים ואת הבצל הקצוץ.

לשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה שניתן ליצור ממנה קציצות.

צורבים על הפלאנצ'ה או על מחבת חמה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com