ירקות שורש כבושים - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ירקות שורש כבושים

במקום להתגעגע לסלק, לפת או שורש סלרי, משמרים אותם כל הקיץ

דרגת קושי: קל
ירקות שורש כבושים
עדי אדרי

כל שנה בתחילת הסתיו אני מתחיל להתגעגע לירקות השורש, החורפיים. נכון שהיום אפשר להשיג כמעט כל ירק, כל השנה, אבל אין תחליף לעונתיות ולירק שיצא מהגינה או השדה בעונתו.

בסוף החורף אנחנו כובשים ארטישוק ירושלמי, לפת, גזר, שורש סלרי, כרוב ושאר ירקות של חורף ואז משתמשים בהם כל השנה כתוספת לטרין כפרי, פטה כבד או סתם כנשנוש כייפי עם יין לבן.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

3 ארטישוק ירושלמי שטוף היטב ופרוס לפרוסות דקות

2 לפתות קטנות, קלופות ופרוסות ל-6 פלחים

2 גזרים קלופים ופרוסים למקלות

חצי כרוב לבן חתוך לקוביות גסות

1 שורש סלרי קלוף ופרוס לרצועות דקות

1 ליטר מים

1 ליטר חומץ טבעי

70 גרם מלח

50 גרם סוכר לבן

8 עלי דפנה

12 גרגירי פלפל אנגלי

הוראות הכנה

בסיר גבוה מביאים לרתיחה את הנוזלים, המלח, הסוכר והתבלינים.

את הירקות מניחים בצנצנות סטריליות.

שופכים את הנוזל הרותח על הירקות עד שהם מכוסים לחלוטין.

הכבושים מוכנים אחרי 48 שעות והם יהיו טובים עד שייגמרו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות