ארטישוק א-לה בריגול - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ארטישוק א-לה בריגול

בלי פאניקה! המאמץ אמנם קשה מהרגיל, אבל התוצאה שווה כל רגע. מתכון של שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל

דרגת קושי: קל
ארטישוק "א לה בריגול"
עדי אדרי

ארטישוקים הם מסוג חומרי הגלם שטבחים תמיד חוששים מהם ובסוף שמחים על התוצאה. קשה לנקות אותם, צריך לעבוד מהר כדי שלא ישחירו, זה לוקח זמן ומקום, בקיצור, סיוט. אבל אני לא יכול להדגיש מספיק את הנקודה שזה שווה, שווה, שווה את המאמץ.

בריגול הוא תבשיל או יותר נכון תחמיץ ארטישוקים, עם שום, גזר, בצל וסלרי בנוזל שמורכב מציר ויין לבן. מקור המנה מאזור פרובנס שבצרפת והשם התייחס, בזמנו, לארטישוקים במילוי פטריות בריגול. כדאי להשקיע זמן בחיתוך יפה של הירקות, כיוון שמגישים את כל המרכיבים יחד.

אני אוהב להגיש את התחמיץ הזה כתוספת לדג ואם נשאר נוזל הוא מהר מאוד הופך לרוטב לסלט עלים.

שני דברים הופכים את המתכון מתבשיל לנוזל שימור:

הבישול, שמאריך את חיי המדף של הארטישוק, והיין, שכובש ומחמיץ.

שרדונה הולך מצוין עם ארטישוקים, למרות שהיסטורית יין וארטישוקים אינם חברים טובים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

6-5 ארטישוקים ירוקים גדולים

1 לימון, רק מיץ

ליטר מים

חצי כוס שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

1 בצל לבן פרוס דק

1 שומר טרי חצוי ופרוס לאורך לפרוסות דקות

2 גזרים קלופים ופרוסים דק באלכסון

2 גבעולי סלרי ירוקים פרוסים באלכסון בעובי 2 ס"מ

חצי חבילת פטרוזיליה

3-2 עלי דפנה

2 כוסות יין לבן

3 כוסות ציר ירקות או מים

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

לפני שאתם ממשיכים לקרוא ונבהלים, אני ממליץ לחפש ב-youtube איך לנקות ארטישוק (how to clean artichoks). יש שם כמה סרטונים שיחסכו לכם זמן, מאמץ ועצבים.

בכל מקרה, ממלאים קערה גדולה עם מים ומיץ לימון. מקלפים את העלים החיצוניים, הירוקים הכהים של הארטישוק ומסירים את קליפת הגזע החיצונית, הסיבית. חותכים את הצמרות הקוצניות של העלים שנותרו. חותכים כל ארטישוק לרבעים לאורכם ובעזרת כפית מנקים את ה"פרווה" מליבת הארטישוק ומיד מכניסים למי הלימון.

במחבת רחבה מחממים על אש בינונית את שמן הזית עם שיני השום הפרוסות ומעט מלח עד שהשום מזהיב, מוסיפים את הבצל ומעט מלח. הבצל ישחרר מהנוזלים שלו וימנע מהשום להישרף. כשהבצל שקוף מוסיפים את שאר הירקות, בלי הארטישוק, ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הארטישוקים, ללא הנוזל, ועוטפים אותם תוך כדי ערבוב בירקות ובנוזלים שבמחבת. מוסיפים פנימה את היין, הציר, הפטרוזיליה ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. כשהנוזל רותח מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים לאט עד שהארטישוקים רכים.

כשהארטישוקים התרככו לגמרי מורידים מהאש, מתבלים את הנוזל היטב במלח ובפלפל שחור גרוס ומקררים את הירקות והארטישוק בנוזל. בשלב זה ניתן להעביר לצנצנות סטריליות ולאחסן או להגיש את הארטישוקים והירקות כתוספת לדג ומהנוזל שנשאר להכין רוטב לסלט חסות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות