מתכון: בייגלה ירושלמי עם חלבה ושוקולד

השפיות הירושלמיות רינה ואליס מויאל שאבו השראה מהבייגל'ה והחלבה של שוק מחנה יהודה והפכו אותם לקינוח הירושלמי-איטלקי המתוק-מלוח הראשון בעיר וכנראה הטעים בעולם

רינה ואליס מויאל, שפיות אורחות
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רינה ואליס מויאל, שפיות אורחות
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל

גרסת הבייגל הירושלמי שלנו נוצרה יום אחד, כשרינת הייתה בתקופה הזו של החודש, כשמתעורר חשק עז למתוק. אבל גם למלוח ואז שוב מתוק. מצד אחד, רינת פינטזה על הבייגלה הירושלמי הקלאסי, השומשומי והאובאלי, זה שנמכר בבסטות המטיילות של הסוחרים בעיר העתיקה. ומצד שני, השן המתוקה דרשה גם שוקולד. אז רינת החליטה להשתולל ומה שעשתה הלך כך: היא הכינה נוטלה ביתית מנוגט ושוקולד; פתחה את הבצק המרודד של הפיצה, מרחה על כל הבפנוכו שלה בממרח השוקולד האגוזי ומעליו הוסיפה (ברוב ירושלמיות) גם טחינה. את כל זה היא גלגלה פנימה, חיברה את קצוות הפיצה, הכניסה לטאבון והגישה עם שיערות חלבה מלמעלה. למעשה, אז נולד הבייגל הירושלמי-איטלקי המתוק-מלוח הראשון בעיר וכנראה הטעים בעולם.

רכיבים

לבצק:

  • חצי קילו קמח לחם
  • 35 גרם שמרים יבשים
  • כוס וחצי מים פושרים 300 מ'ל
  • 1 כף מלח שולחן
  • 2 כפות שמן זית
  • מצרכים למילוי
  • 5 כפות שוקולד נוטלה
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות סילאן
  • חצי כוס מים
  • לקישוט: שערות חלבה ושוקולד נוטלה

הוראות הכנה

בייגלה שוקולד חלבה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מכינים את הבצק, מערבבים את השמרים עם המים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

מתחילים להוסיף את הקמח ומעת לעת מערבבים. אחרי הוספת מחצית מכפות הקמח מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב.

מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה ולשים כ-10 דקות נוספות או עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידים. משאירים לתפיחה ל-20 דקות.

מערבבים את הטחינה הגולמית עם הסילאן והמים.

חותכים חתיכה מהבצק – כחופן יד.

מותחים למלבן ומורחים במרכזו כף נוטלה ועליה כף מהטחינה המתוקה. מגלגלים פנימה כמו רולדה.

סוגרים את קצוות הרולדה אחת לשניה ויוצרים עיגול.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

אופים בתנור בחום 180 כ-10 דקות, פותחים ומסובבים את המגש. ממשיכים לאפות עד להזהבה כעוד 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מקשטים עם טחינה גולמית ושערות חלבה מומלץ אפילו לטפטף מעל עוד נוטלה.

עדיף לאכול חם. אבל טעים גם למחרת אם ישאר!

תגובות