בצק פריך לקיש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בצק פריך לקיש

הדרך לקיש המושלם מתחילה בבצק הפריך. כך תעשו אותו נכון

דרגת קושי: קל
בצק לקיש
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

200 גר' קמח

100 גר' חמאה

קורט מלח

1 ביצה

כף אורגנו טרי (אפשר גם יבש)

3 כפות מים קרים

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס או במיקסר כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ, מניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ ומחזירים לקירור.

טיפים:

ניתן לגוון את הבצק בתוספות כדוגמת עשבי תיבול, זרעי  פשתן ודלעת. ניתן לצבוע את הבצק הפריך בפסטו, ממרח פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות או זיתים. חשוב לעבוד עם בצק קר מהמקרר, כדי שלא יתכווץ וניתן יהיה לפתוח אותו בקלות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות