מתכון

הכנת רויאל – המילוי הבסיסי לקיש

המילוי לקיש אפוי נקרא "רויאל" ועשוי בדרך כלל משמנת מתוקה, ביצים ומעט מלח. את הרויאל ניתן לערבב עם מרכיבים נוספים, מלוחים או מתוקים, אבל אין קיש שלם בלעדיו. מתכון של הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בסיס לקיש
צילום: דודו בכר
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

כשבאים להכין קיש סדר העבודה מתחיל עם הכנת בצק פריך ואחריו הכנת הרויאל - כמו במתכון הנוכחי. אחרי שמכינים את הרויאל בוחרים את המילוי המבוקש ומרכיבים את הקיש:

מילוי פטריות וקשקבל
מילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים
מילוי ריקוטה ותרד
מילוי בצל, כרישה ויין לבן

רכיבים

  • 2 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • כף קמח

הוראות הכנה

מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים והקמח, מוסיפים לתערובת ומערבבים, עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

תגובות