מתכון

קיש פטריות וקשקבל

הפשטידה האהובה ביותר על הישראלים, במרחק ניכר מכל היתר, היא פשטידת פטריות. שילוב בין כמה סוגי פטריות, כמו שמפיניון, פורטובלו ואף שיטאקי, יניב תוצאה עשירה ומגוונת יותר

שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קיש פטריות וקשקבל
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 50 גרם חמאה
  • כף קמח
  • 250 גר' פטריות שמפיניון או פורטובלו פרוסות – או שילוב של שתיהן
  • קורט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון
  • חצי כוס יין לבן (לא חובה)
  • 100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
  • 50 גר' גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת
  • תערובת רויאל
  • בצק פריך לקיש

הוראות הכנה

מכינים את הבצק הפריך

מכינים את הרויאל

במחבת רחבה מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את כף הקמח להסמכה.

מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות כמה דקות.

מקררים את התערובת ומניחים בצד.

מערבבים בקערה את הפטריות, גבינת הקשקבל והרויאל ומסדרים על הקלתית.

אופים בחום של 170 מעלות 40-30 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ