קיש פטריות וקשקבל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש פטריות וקשקבל

הפשטידה האהובה ביותר על הישראלים, במרחק ניכר מכל היתר, היא פשטידת פטריות. שילוב בין כמה סוגי פטריות, כמו שמפיניון, פורטובלו ואף שיטאקי, יניב תוצאה עשירה ומגוונת יותר

דרגת קושי: קל
קיש פטריות וקשקבל
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

50 גרם חמאה

כף קמח

250 גר' פטריות שמפיניון או פורטובלו פרוסות – או שילוב של שתיהן

קורט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון

חצי כוס יין לבן (לא חובה)

100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

50 גר' גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת

הוראות הכנה

מכינים את הבצק הפריך

מכינים את הרויאל

במחבת רחבה מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את כף הקמח להסמכה.

מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות כמה דקות.

מקררים את התערובת ומניחים בצד.

מערבבים בקערה את הפטריות, גבינת הקשקבל והרויאל ומסדרים על הקלתית.

אופים בחום של 170 מעלות 40-30 דקות.

טיפים

היוגורט בסוף מוסיף חמצמצות מיוחדת למנה, אבל אפשר לוותר עליו בשולחן חג כשר, או על מנת להפוך את הכרובית לטבעונית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות