מתכון

קיש עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים

מלית לקיש עז טעם ואהוב בזכות השילוב בין עגבניות שרי לגבינות העזים. מתכון של אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קיש עגבניות שרי וגבינת עזים
קיש עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזיםצילום: דודו בכר
שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

להבדיל מגבינות המבוססות על חלב בקר, גבינת עזים מתאפיינת בטעם עז ודומיננטי יותר; צליית העגבניות גורמת להן להפריש נוזלים ולקבל טעם מרוכז יותר. החיבור בין השניים יוצר קיש עז טעם, שאהוב מאוד על הישראלים.

להכנת הבצק ומלית

רכיבים

  • 300 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית סוכר
  • רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • גליל גבינת פרומעז חתוך לפרוסות
  • 50 גר' קשקבל
  • 50 גר' גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת
  • תערובת רויאל
  • בצק פריך לקיש

הוראות הכנה

מכינים את הבצק הפריך

מכינים את הרויאל

צולים את העגבניות: מערבבים את עגבניות השרי עם שמן הזית והסוכר, מפזרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-10 דקות, עד להשחמה. מסננים מהנוזלים ומקררים.

מסדרים את הקשקבל והבולגרית על הקלתית.

מערבבים את העגבניות הצלויות, הבזיליקום, השום, הבצל הירוק וגבינת הפרומעז עם הרויאל.

יוצקים את תערובת העגבניות על הקלתית והגבינות.

אופים בחום של 170 מעלות 40-30 דקות.

תגובות