קיש עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים

מלית לקיש עז טעם ואהוב בזכות השילוב בין עגבניות שרי לגבינות העזים. מתכון של אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

דרגת קושי: קל
קיש עגבניות שרי וגבינת עזים
דודו בכר

להבדיל מגבינות המבוססות על חלב בקר, גבינת עזים מתאפיינת בטעם עז ודומיננטי יותר; צליית העגבניות גורמת להן להפריש נוזלים ולקבל טעם מרוכז יותר. החיבור בין השניים יוצר קיש עז טעם, שאהוב מאוד על הישראלים.

להכנת הבצק ומלית

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם עגבניות שרי חצויות

2 כפות שמן זית

כפית סוכר

רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

גליל גבינת פרומעז חתוך לפרוסות

50 גר' קשקבל

50 גר' גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת

הוראות הכנה

מכינים את הבצק הפריך

מכינים את הרויאל

צולים את העגבניות: מערבבים את עגבניות השרי עם שמן הזית והסוכר, מפזרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-10 דקות, עד להשחמה. מסננים מהנוזלים ומקררים.

מסדרים את הקשקבל והבולגרית על הקלתית.

מערבבים את העגבניות הצלויות, הבזיליקום, השום, הבצל הירוק וגבינת הפרומעז עם הרויאל.

יוצקים את תערובת העגבניות על הקלתית והגבינות.

אופים בחום של 170 מעלות 40-30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות