מתכון לטירמיסו האלוהי של פלורינה

טירמיסו אלוהי ששווה כל קלוריה וכל דקת הכנה שלו

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • כוס קפה חזק וחם
  • חבילת בישקוטי

לג'לטין

  • 1 כפית ג'לטין
  • 1 כף + 1 כפית מים קרים מאוד
  • 4 כפות אייריש קרים

לסירופ סוכר

  • 1/3 כוס + 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס מים

לקרם מסקרפונה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גר' מסקרפונה
  • 1 ביצה שלמה
  • 4 חלמונים

הוראות הכנה

בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם המים הקרים ומשאירים על השיש כ-20 דקות (הג'לטין יתפח).

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה כ-2 דקות, עד שהגבינה חלקה.

מעבירים את המסקרפונה לקערה גדולה, שבה נכין את המוס.

מקציפים במיקסר את הביצה והחלמונים במהירות בינונית.

בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים, עד שנוצרות בועות צפופות.

מנמיכים את מהירות המיקסר לאטית ומוזגים בזהירות את סירופ הסוכר לביצים.

מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים לקבלת קצף תפוח.

מקפלים את קצף הביצים לגבינת המסקרפונה.

ממיסים את הג'לטין התפוח במיקרוגל 20 שניות. מוסיפים את האייריש קרים לג'לטין המומס, מערבבים ומוזגים לתערובת המסקרפונה.

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך.

מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת המסקרפונה עד להומוגניות.

הרכבת הטירמיסו:

טובלים בישקוטי בקפה החם, שוברים לחצי ומניחים בכוס הגשה. מוזגים מעל הבישקוטי מוס מסקרפונה עד ל-2/3 גובה ומקפיאים לשעות אחדות.

לפני ההגשה מפדרים באבקת קקאו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ