מתכון

סלמון בציפוי עשבי תיבול, פרמזן ושקדים

משחק של מרקמים ושפע של טעמים במנה עיקרית חגיגית

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלמון בקראסט עשבי תיבול
צילום: בן יוסטר
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

לארוחה חגיגית אפשר וגם רצוי להשתמש בנתח אחד שלם, במשקל הכולל

רכיבים

  • 4 נתחים פילה סלמון טרי, ללא עצמות, כ-200 גרם כל אחד

לציפוי הקראסט

  • כוס פירורי לחם (רגילים, לא המוזהבים)
  • צרור פטרוזיליה
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות פרמזן מגורד
  • כפית מלח
  • 4 כפות שקדים קצוצים גס

הוראות הכנה

לחמם תנור לחום בינוני-גבוה (220 מעלות).

במעבד מזון לטחון את אגוזי המלך ולשים בקערה.

לטחון את הפטרוזיליה עם השמן ולהוסיף לקערה.

להוסיף לקערה את פירורי הלחם, המלח והפרמזן ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת ירוקה.

להניח את הסלמון על מגש מצופה בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה.

לקחת כל נתח סלמון ומעל הקערה לעסות בעדינות את בשר הדג עם התערובת, כדי שכמה שיותר ממנה ידבק בדג מכל הכיוונים.

להחזיר את הנתח למגש האפייה ולפזר עליו עוד מהתערובת.

לפזר על כל נתח שקדים קצוצים ולהכניס לתנור ל-12-10 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ