מתכון

סלט טאבולה כרובית

את הבורגול מחליפים בכרובית טרייה ומקבלים סלט עשיר וצבעוני שעושה שמח על השולחן למרות שמדובר בגוש של בריאות

לוי אבן-חביב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טאבולה כרובית
צילום: מקס מורון
לוי אבן-חביב
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

גוש של בריאות ורעננות בסלט אחד. טאבולה עם טוויסט שמוציא את הפחמימה החוצה ומכניס בוסט של ברזל וסידן. אני ממליץ בחום על הסלט הזה לארוחת החג הקרובה. קליל, טעים, מזין ומפתיע!

לאתר של לוי אבן חביב

רכיבים

לסלט

  • 1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים
  • 100 גרם חמוציות מיובשות (עדיף לא מסוכרות)
  • 1 פלפל אדום חריף (לפי הטעם), נקי מגרעינים ופרוס דק
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
  • 1 לימון על קליפתו, קצוץ דק (ללא גרעינים)
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור נענע קצוצה דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 50 גרם שומשום קלוי
  • 50 גרם גרעיני חמניות קלויים
  • 50 גרם גרעיני דלעת קלויים

לרוטב

  • שליש כוס שמן זית
  • ½ כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות דבש

הוראות הכנה

הכנת הסלט: מניחים פרחי כרובית בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומשאירים למשך 3-2 דקות, עד שהמים מצטננים. מסננים ומייבשים.

מגרדים את הכרובית על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

הכנת הרוטב: מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

טיפ: אם מצאתם כרובית יפה, ותרו על החליטה במים רותחים וגררו אותה חיה על הפומפייה. יתקבלו גרגרים פריכים יותר.

אפשר להכין אפילו יומיים מראש ולשמור בקירור. מומלץ לרענן את התיבול לפני ההגשה.

תגובות