סלט טאבולה כרובית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט טאבולה כרובית

את הבורגול מחליפים בכרובית טרייה ומקבלים סלט עשיר וצבעוני שעושה שמח על השולחן למרות שמדובר בגוש של בריאות

6-8 מנות דרגת קושי: קל
טאבולה כרובית
מקס מורון

גוש של בריאות ורעננות בסלט אחד. טאבולה עם טוויסט שמוציא את הפחמימה החוצה ומכניס בוסט של ברזל וסידן. אני ממליץ בחום על הסלט הזה לארוחת החג הקרובה. קליל, טעים, מזין ומפתיע!

לאתר של לוי אבן חביב

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

לסלט:

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים

100 גרם חמוציות מיובשות (עדיף לא מסוכרות)

1 פלפל אדום חריף (לפי הטעם), נקי מגרעינים ופרוס דק

5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק

1 לימון על קליפתו, קצוץ דק (ללא גרעינים)

צרור כוסברה קצוצה דק

צרור נענע קצוצה דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

50 גרם שומשום קלוי

50 גרם גרעיני חמניות קלויים

50 גרם גרעיני דלעת קלויים

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

½ כוס מיץ לימון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 כפות דבש

הוראות הכנה

הכנת הסלט: מניחים פרחי כרובית בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומשאירים למשך 3-2 דקות, עד שהמים מצטננים. מסננים ומייבשים.

מגרדים את הכרובית על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

הכנת הרוטב: מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

טיפ: אם מצאתם כרובית יפה, ותרו על החליטה במים רותחים וגררו אותה חיה על הפומפייה. יתקבלו גרגרים פריכים יותר.

אפשר להכין אפילו יומיים מראש ולשמור בקירור. מומלץ לרענן את התיבול לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות