לזניית חצילים צמחונית - מלנזנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניית חצילים צמחונית - מלנזנה

בשילוב עם גבינות משובחות, לזניית החצילים - מלנזה יוצאת מעולה. כך תכינו אותה בגרסה האישית

8 מנות גדולות או 16 אישיות קטנות דרגת קושי: בינוני
מלנזנה - לזניה חצילים
הדס פרץ

המלנזנה הצמחונית שלנו נולדה לפני המון שנים, בבית של שי. שי וההורים שלו חיו כמה שנים באיטליה ומשם המתכונים האיטלקיים האהובים. בשילוב עם גבינות משובחות, המלנזה הזו יוצאת מעולה. היא מתאימה לצמחונים וכמובן לחג שבועות. אנחנו מציעים את גרסת המנות האישיות, שהיא מפנקת ומרשימה על שולחן החג.

לאתר של שי ונאווה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

12 דפי לזניה ללא בישול מוקדם

2 חצילים טריים, מוצקים וקלים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של ס"מ

לרוטב עגבניות:

בצל גדול

4-3 שיני שום קצוצות דק
800 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות (לא המשחה, אלא ממש עגבניות)
3-2 עלי ריחן טריים, קרועים ביד לפיסות קטנות
כפית מלח, קורט פלפל שחור, כפית אורגנו
שמן קנולה לטיגון

לרוטב בשמל:

75 גרם חמאה

3 כפות גדושות קמח רגיל
300 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר (להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההכנה)
100 גרם גבינת פרמזן איכותית, מגורדת בפומפייה
100 גרם גבינת פטה איכותית, מעוכה במזלג
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית מלח

תבנית של 20X30

הוראות הכנה

רוטב העגבניות: חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת העגבניות המרוסקות, מתבלים בפיסות הריחן, במלח, בפלפל שחור ובאורגנו. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, מכוסה (אם הרוטב מתייבש, אפשר להוסיף מעט מים רתוחים).

רוטב הבשמל: בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מערבבים מעט, עד לקבלת ריח של לחם טרי. מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה, כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים קורט מלח, מוסיפים אגוז מוסקט וממשיכים לטרוף עד להסמכה (כשהרוטב מתחיל להתנתק מהדפנות הוא מוכן). מוסיפים במכה אחת את הפרמזן והפטה, מערבבים ועוברים להכנת המנה. שלב זה יש להכין ממש לפני הרכבת התבנית.

הרכבה ואפייה: בתבנית מניחים 4 עלי לזניה בחפיפה קלה, כך שיכסו את כל התחתית.

מניחים פרוסות חציל כך שיכסו את העלים.

מערבבים את רוטב העגבניות עם רוטב הבשמל ליצירת רוטב אחיד ומוזגים שליש ממנו על החצילים.

חוזרים על שלושת השלבים הראשונים בשכבה שנייה ושלישית.

אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

מוציאים ומגישים חם. מומלץ להגיש עם סלט חסה.

טיפ הגשה שיעשה רושם על האורחים – במקום לחתוך לריבועים, השתמשו ברינג והניחו בצלחת עם סלט חסה ליד.

טיפים

את החצילים רצוי לקלוף ולפרוס ממש לפני ההכנה, שלא ישחירו



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות