מתכון

סלמון בציפוי פריך של שקדים ועשבים

אחרי הרבה ניסויים הגיעה כרמית הררי למתכון המושלם לסלמון עם טריק קטן שאסור לפספס

כרמית הררי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלמון בציפוי פריך של שקדים ועשבים
צילום: אורלי גור
כרמית הררי
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

לקוחה שלי ביקשה שאכין לה מנת סלמון. אני תמיד משתדלת להיענות לבקשות מיוחדות של הלקוחות ותמיד שמחה ליצור מנות חדשות לפי בקשה. מכיוון שלא היתה לי מנת סלמון בתפריט, עשיתי כמה ניסיונות, עד שהגעתי למתכון המושלם. אחרי לא מעט בדיקות במטבח הגעתי למתכון הזה, שיצא מאוד טעים וגם לא מסובך להכנה.

אני מודה שבהתחלה המיונז הרתיע אותי, אבל גיליתי שהוא עוזר להעלות את רמת העסיסיות של הדג. טיפ עיקרי שאוכל לתת: איכות הדג מאוד חשובה. אני מאוד ממליצה להשתמש בסלמון נורווגי טרי.

לאתר של כרמית

רכיבים

  • 4 נתחים של סלמון נורווגי במשקל 250-200 גרם
  • 2 כפות מיונז
  •  1כף חרדל
  • כף צלפים קצוצים (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • כוס פירורי לחם
  • חצי כוס שקדים קצוצים גס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח פלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים מיונז עם חרדל, צלפים, מיץ לימון, גרידת לימון, שום, מלח ופלפל.
בקערה נפרדת מערבבים פירורי לחם עם שקדים, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

הרכבת המנה:
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית, כשהצד של העור מופנה כלפי מטה.
מורחים שכבה דקה של תערובת המיונז ומעל מפזרים בנדיבות מתערובת השקדים ופירורי הלחם. מהדקים מעט ומכניסים לתנור.
אופים 15 דקות.

תגובות