מתכון

בראוניז גבינה ושוקולד

מצד אחד גבינה ומצד שני עוגה פאדג'ית עם מרקם מיוחד, שמהווה תוספת מקורית לשולחן שבועות

ריקי יצחק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בראוניז גבינה ושוקולד
צילום: הדס פרץ
ריקי יצחק
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

המתכון הזה מחבר את שתי האהבות הגדולות של ריקי יצחק, בשלנית ביתית באתר יאמי – עוגת שוקולד ועוגת גבינה. לכל מי שחושש מהקצפות ביצים, עליות ונפילות נגלה שכל מה כל מה שצריך בשביל להצליח כאן זה רק שתי קערות (ואין הקצפות).

רכיבים

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבראוניז

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קמח

למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%-9%
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס קורנפלור

הוראות הכנה

הכנת הבראוניז:

ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים – לשים לב שהקערה אינה נוגעת במים). ומערבבים לקרם אחיד.

מוסיפים את הסוכר והביצים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נבלע בתערובת.

מוזגים לתבנית ומעבירים למקרר לרבע שעה עד עשרים דקות.

הכנת מלית הגבינה:

טורפים את כל הרכיבים בקערה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוזגים בעדינות את תערובת הגבינה מעל הבראוניז.

אפשר "לקשקש" עם מזלג כדי ליצור דוגמת שיש.

אופים 40-35 דקות בחום של 170 מעלות.

תגובות