מתכון

רביולי תירס, חמאת כמהין וגבינת בושה

מנה אופיינית לצפון איטליה. חמאת הכמהין מחמיאה לטעמי התירס ושניהם הופכים את המילוי לקרמי ועשיר

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
רביולי תירס, חמאת כמהין וגבינת בושה

רכיבים

  • חומרים לבצק רביולי

למלית תירס

  • 10 יחידות תירס טרי (ניתן להחליף בגרעיני תירס קפוא)
  • 100 גרם פרמזן
  • 50 גרם חמאה, מלח וסוכר

לרוטב

  • 50 גרם של מחית כמהין
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 100 מיליליטר יין לבן
  • 250 גרם חמאה
  • 10 יחידות פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • 10 יחידות אפונת שלג

הוראות הכנה

הכנת בצק רביולי

מלית התירס:

מבשלים את התירס וטוחנים אותו (אם התירס טרי, יש לטחון רק את הגרעינים).

מוסיפים את החמאה והפרמזן ומתבלים במלח וסוכר.

מקררים כרבע שעה.

כעת ניתן למלא את הרביולי בכל צורה שתבחרו.

הרוטב:

מטגנים קלות את הפטריות בשמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים להזהבה.

מוסיפים את היין והכמהין ומאדים את האלכוהול.

מוסיפים את החמאה בהדרגה ומנמיכים את האש.

מבשלים את הרביולי.

מערבבים את הרוטב נמרצות, עד שכל החמאה נטמעת ברוטב.

מוסיפים את אפונת השלג.

מעבירים את הרביולי לכלי הגשה, מוסיפים את הרוטב ומניחים פרוסות של גבינת בושה.

תגובות