מתכון

רביולי עגבניות עם פונדו בלו בוואריה

היפוך תפקידים ברביולי: בפנים עגבניות ובחוץ רוטב גבינה כחולה

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רביולי עגבניות עם פונדו בלו בוואריה
צילום: דודו בכר
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

בדרך כלל נוהגים להכין את המנה עם רוטב עגבניות ומילוי גבינה. במנה שלנו יש טוויסט – המילוי הוא עם עגבניות והרוטב הוא מגבינה. רוטב הגבינה הכחולה מוסיף למנה מליחות עדינה ומענגת.

רכיבים

  • חומרים לבצק רביולי

למלית עגבניות

  • 30 עגבניות
  • בזיליקום
  • מלח
  • פלפל
  • תימין
  • סוכר

לפונדו בלו בוואריה

  • 100 גרם גבינת בלו
  • 300 מיליליטר שמנת

הוראות הכנה

הכנת בצק הרביולי

מלית עגבניות:

חולטים את העגבניות ומקלפים אותן.

חותכים את העגבניות בצורה אופקית ומוציאים את תוכן העגבנייה, טוחנים למרקם חלק ושומרים בצד.

את בשר העגבניות מתבלים במלח, פלפל, תימין ומעט סוכר ומכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 140 מעלות.

קוצצים את בשר העגבניות האפוי ומניחים על מסננת כרבע שעה.

קוצצים בזיליקום, מוסיפים  למלית המסוננת ומתקנים תיבול.

פונדו בלו בוואריה:

מחממים בסיר את הגבינה והשמנת וטוחנים למרקם חלק.

ממלאים את הרביולי ומבשלים אותם כ-3 דקות.

להגשה:

מניחים את הפונדו בתחתית הצלחת ועליו מניחים את הרביולי.

את תוכן העגבנייה ששמרנו בצד אפשר לבזוק מעל הרביולי.

אפשר לקשט בעלי בזיליקום.

אפשר להוסיף למנה חומץ בלסמי מצומצם, קרוטונים או אגוזים כתוספת מעל.

תגובות