מתכון

רביולי ארטישוק, שום, שמן זית וגבינת ריקוטה

רביולי בסגנון איטלקי מובהק המשלב חומרי גלם הנפוצים מהמטבח האיטלקי. הארטישוק מקנה למנה חמצמצות עדינה ואילו התרד והאספרגוס מוסיפים פריכות וטעם

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות
רביולי ארטישוק, שום, שמן זית וגבינת ריקוטה

רכיבים

  • בצק רביולי

למלית ארטישוק

  • 1 ק"ג ארטישוק אלה-רומנה (ניתן להשיג בקופסת שימורים)
  • יין לבן
  • שום
  • מרווה

לרוטב

  • שום
  • שמן זית
  • תימין
  • פלפל
  • 15 עגבניות שרי
  • גבינת ריקוטה
  • תרד
  • אספרגוס

הוראות הכנה

מכינים את בצק הרביולי

מלית ארטישוק: חותכים את הארטישוק גס.

מבשלים את הארטישוק במעט יין לבן, שום ומרווה עד לריכוך.

טוחנים הכל למחית חלקה ומקררים. אחרי שהמלית מתקררת אפשר למלא את הרביולי.

עגבניות צלויות: לוקחים 15 עגבניות שרי חצויות לאורכן, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, סוכר ותימין. אופים בתנור 30 דקות בחום של 180 מעלות ומקררים.

מטגנים 3 שיני שום פרוסות בשמן זית עד להזהבה.

מוסיפים את האספרגוס למחבת וממשיכים לבשל. בינתיים מבשלים את הרביולי כ-3 דקות במים רותחים.

שופכים את הרביולי למחבת עם הרוטב.

מעבירים לצלחת ומפזרים את העגבניות הצלויות.

להגשה ניתן להוסיף עלי בזיליקום ולפורר גבינת ריקוטה מעל לרביולי.

תגובות