מתכון לבצק רביולי שחייבים להכיר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מתכון לבצק רביולי שחייבים להכיר

שתי שכבות של פסטה שביניהן מילוי רך ונדיב, זה כל הסיפור של הרביולי. הכירו את המתכון הבסיסי לרביולי שאף חובב פסטה לא יוכל לפספס

דרגת קושי: קל
רביולי תירס וחמאת כמהין
דודו בכר

למרות שאף אחד לא ממש בטוח מתי בדיוק ואיך הומצא הרביולי ראשון, את האזכור הראשון שלו בכתב רואים בכתבי יד מהמאה ה -14 שנמצאו באזור טוסקנה וונציה. אין ספק כי מדובר בגלגול של מאכל אחר אשר הגיע לפתחה של ארץ המגף ומאז פותח והפך לאחת ממנות הדגל של איטליה. הקונספט הוא פשוט: שני דפי פסטה קטנים וביניהם מילוי. על כן שמו נגזר בעצם מהפעולה הפשוטה שעושה הבצק למילוי- וזה לעטוף. פשוט פשוט אבל מוצלח ומצליח. בכל אזור אפשר לראות אותו בצורה או במילוי קצת אחר, בין אם ריקוטה ותרד עם עשבי תיבול, או עם פירות ים באזור בחוף. הסועד הישראלי נוטה יותר לאהוב רביולי מבצק רך ודק יותר (מתקבל מאיזון נכון בין הגלוטן לחלמון הביצים) וכך תעשו את זה נכון.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

1.2 ק"ג קמח פסטה

800 גרם חלמונים
12.5 גרם מלח

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות. עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח 20 דקות.

בינתיים מכינים את המלית, בהתאם למתכון הרצוי.

אחרי שהבצק התקרר מרדדים אותו במכונת פסטה, עד לקבלת העובי הרצוי.

קורצים את הבצק בהתאם לצורה המועדפת – ניתן לקרוץ לריבוע ואז יתקבל רביולי בצורת משולש. אם קורצים עיגול, מתקבל רביולי בצורת חצי סהר או קיפול טורטליני.

* טיפ: חשוב שכל המילויים יהיו קרים ושבצק הרביולי ינוח חצי שעה במקרר.

טיפים

מה עושים אם אין מכונת פסטה?

אחרי שהבצק בילה במקרר מוציאים אותו ומניחים על משטח מקומח. מפזרים עליו מעט קמח, ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של כ-1-2 מ"מ.

כעת, אפשר לקרוץ ממנו את הצורה הרצויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות