מתכון

ביריאני טבעוני

אחד התבשילים הבולטים והטעימים במטבח ההודי שם במרכזו את האורז והתבלינים. כאן הכינה השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם את הגרסה הטבעונית שלו

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8
אורז ביריאני
צילום: אפיק גבאי
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

ביריאני  הוא האורז האהוב עלי מהמטבח האסייתי. בכל פעם שאני מכינה אותו הוא מהווה תזכורת נעימה שאני חייבת לחזור להודו. מתכון קל, כיפי ומרענן בימות הקיץ שכבר כאן.

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • ½ כפית זרעי כמון
  • 1 מקל קינמון
  • כפית פלפל שחור שלם
  • חצי שן שום מגוררת
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • ½ גזר חתוך לקוביות
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס אפונה
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ
  • ¼ כפית כורכום
  • צ'ילי
  • גראם מסאלה
  • כפית מלח
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות אורז

הוראות הכנה

מטגנים בצל עד לריכוך. מוסיפים זרעי כמון, פלפל שחור וקינמון. מטגנים עד שזרעי הכמון מתחילים להיפתח, בערך 3 דקות.

מוסיפם ג'ינג'ר, שום, עגבניות, מלח וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהמים מצטמצמים.

מוסיפים גזר, תפוח אדמה, אפונה, פלפל, כורכום וצ'ילי.

מוסיפים גם פלפל שחור וגראם מסאלה, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 4 דקות על אש בינונית.

מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז ומערבבים. מנמיכים לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.

מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות.

תגובות