ביריאני טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ביריאני טבעוני

אחד התבשילים הבולטים והטעימים במטבח ההודי שם במרכזו את האורז והתבלינים. כאן הכינה השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם את הגרסה הטבעונית שלו

דרגת קושי: קל
אורז ביריאני
אפיק גבאי

ביריאני  הוא האורז האהוב עלי מהמטבח האסייתי. בכל פעם שאני מכינה אותו הוא מהווה תזכורת נעימה שאני חייבת לחזור להודו. מתכון קל, כיפי ומרענן בימות הקיץ שכבר כאן.

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 6

רכיבים

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ

½ כפית זרעי כמון

1 מקל קינמון

כפית פלפל שחור שלם

חצי שן שום מגוררת

כפית ג'ינג'ר מגורר

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

½ גזר חתוך לקוביות

½ כוס מים

½ כוס אפונה

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ

¼ כפית כורכום

צ'ילי

כפית מלח

4 כוסות מים

2 כוסות אורז

הוראות הכנה

מטגנים בצל עד לריכוך. מוסיפים זרעי כמון, פלפל שחור וקינמון. מטגנים עד שזרעי הכמון מתחילים להיפתח, בערך 3 דקות.

מוסיפם ג'ינג'ר, שום, עגבניות, מלח וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהמים מצטמצמים.

מוסיפים גזר, תפוח אדמה, אפונה, פלפל, כורכום וצ'ילי.

מוסיפים גם פלפל שחור ו גראם מסאלה, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 4 דקות על אש בינונית.

מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז ומערבבים. מנמיכים לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.

מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות