מקלובה עוף שתמיד מצליחה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מקלובה עוף שתמיד מצליחה

מתכון שנולד בירושלים ומביא עמו מקלובה חלומית של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

דרגת קושי: קל
מקלובה עוף
אפיק גבאי

בזכות המבנה הדמוגרפי של ירושלים זכיתי להרבה חיבורים עם המטבח הערבי העשיר. את המתכון הזה למקלובה חלומית שתמיד מצליחה אני חייבת לפיראס בכרי, האיש עם ידי הזהב (או כפי שהוא קורא לה – מגלובה).

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

1 עוף שלם מפורק ל-4 או ליותר (אם הסיר מספיק גדול, אפשר גם שלם)

½ ק"ג אורז עגול (מושרה במים לפחות שעה) מסונן

1 כפית בהרט / כורכום

5 גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

ירקות, לפי מה שאוהבים:

200 גרם כרובית

200 גרם עגבניות פרוסות לפרוסות עבות

200 גרם חציל פרוס

200 גרם בצל, פרוס לפרוסות עבות

2 שיני שום

הוראות הכנה

מבשלים את העוף חצי שעה במים או בציר עם הפלפל ועלי הדפנה (שומרים את הנוזלים).

מסננים את האורז המושרה ומתבלים במלח, פלפל, בהרט או כורכום.

מטגנים את הירקות שבחרנו במעט שמן זית, כל ירק בנפרד, ומוציאים מהסיר.

מסדרים הכל בסיר: ראשונות העגבניות (שישמרו שכלום לא ידבק לתחתית) ואחריהן שאר הירקות הפרוסים, שכבה אחרי שכבה.

מניחים את העוף על הירקות ושופכים מעל את האורז. מכסים בציר עד לס"מ מעל לגובה האורז (בערך 750 מ"ל). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות על אש גבוהה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 25 דקות.

הופכים לצלחת הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות