מתכון

מקלובה עוף שתמיד מצליחה

מתכון שנולד בירושלים ומביא עמו מקלובה חלומית של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקלובה עוף
צילום: אפיק גבאי
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל

בזכות המבנה הדמוגרפי של ירושלים זכיתי להרבה חיבורים עם המטבח הערבי העשיר. את המתכון הזה למקלובה חלומית שתמיד מצליחה אני חייבת לפיראס בכרי, האיש עם ידי הזהב (או כפי שהוא קורא לה – מגלובה).

רכיבים

  • 1 עוף שלם מפורק ל-4 או ליותר (אם הסיר מספיק גדול, אפשר גם שלם)
  • ½ ק"ג אורז עגול (מושרה במים לפחות שעה) מסונן
  • 1 כפית בהרט / כורכום
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ירקות, לפי מה שאוהבים:
  • 200 גרם כרובית
  • 200 גרם עגבניות פרוסות לפרוסות עבות
  • 200 גרם חציל פרוס
  • 200 גרם בצל, פרוס לפרוסות עבות
  • 2 שיני שום

הוראות הכנה

מבשלים את העוף חצי שעה במים או בציר עם הפלפל ועלי הדפנה (שומרים את הנוזלים).

מסננים את האורז המושרה ומתבלים במלח, פלפל, בהרט או כורכום.

מטגנים את הירקות שבחרנו במעט שמן זית, כל ירק בנפרד, ומוציאים מהסיר.

מסדרים הכל בסיר: ראשונות העגבניות (שישמרו שכלום לא ידבק לתחתית) ואחריהן שאר הירקות הפרוסים, שכבה אחרי שכבה.

מניחים את העוף על הירקות ושופכים מעל את האורז. מכסים בציר עד לס"מ מעל לגובה האורז (בערך 750 מ"ל). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות על אש גבוהה.

מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 25 דקות.

הופכים לצלחת הגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ