מתכון

פריטטה: פשטידת מחבת של אספרגוס ופסטרמה

כמה ביצים, קצת חומרים משובחים ומחבת אחת ומתקבלת פשטידה על הכיריים, יפה למראה ומהירת הכנה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פריטטה אספרגוס
פריטטה אספרגוסצילום: דרימסטיים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

"פריטטה" הוא מונח איטלקי אלגנטי, המסתיר מאחוריו סדרה משובבת של מתכוני מחבת לאנשים עצלים. צריך רק מחבת טפלון טובה ואיזה עשר ביצים מובחרות. מוסיפים כמה חומרים משובחים אחרים ומתקבלת פשטידה על הכיריים, יפה למראה ומהירת הכנה. מי שמכניס לתוכה אספרגוס, פרמזן ונתחי פסטרמה (או פרושוטו) קוצר מאכל יוקרתי.

רכיבים

  • 250 גרם אספרגוס טריים חתוכים (אפשר גם משימורים מסוננים היטב וחתוכים)
  • 12 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 150 גרם פסטרמה הודו בטעם ברבקיו חתוך דק (או פסטרמה משובחת אחרת)
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון רחבה. מנענעים את המחבת לציפוי אחיד.
2. מערבבים את כל החומרים ושופכים למחבת. מנענעים לפיזור אחיד. מכסים
את המחבת ומבשלים 15-12 דקות.
3. מסירים מדי פעם את המכסה, ומרימים בסכין את שולי הפריטטה כדי שהביצים
שעדיין לא התבשלו יחליקו למטה.
4. פורסים למשולשים בתוך המחבת, או הופכים הכל על צלחת הגשה.

תגובות