מתכון |

טאקו סטייק קצוץ

שימו סטייק קצוץ, מתובל ועסיסי על טורטייה ולא תוכלו להפסיק לזלול

שף איתמר דוידוב , "טרז פזוס"
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טאקו סטייק קצוץ
צילום: דודו בכר

המקסיקנים מגישים מגוון סוגי בשרים, מבקר, עגל ועד חזיר וכמובן סוגי עופות. את כולם ללא יוצא מן הכלל הם ייצלו או יבשלו עד לדרגת עשיה מלאה ובכל זאת - הבשרים במקסיקו תמיד רכים וטעימים. מומלץ ללוות את הסטייק הקצוץ בירקות טריים, גואקמולה, ריפרייד בינס וסלסה – כל סועד לפי רצונו.

רכיבים

  • 6 טורטיות תירס או קמח חיטה בקוטר 8 ס"מ
  • 450 גרם בשר בקר. שייטל, סינטה או פילה פרוס לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • מעט מלח גס
  • מעט שמן זית

לתערובת תיבול:

  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית אורגנו
  • 1/3 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי תערובת התיבול.

מחממים מחבת פסים כבדה, או גריל משומנים מעט.

מתבלים את הבשר בתערובת התיבול ומטפטפים מעט שמן זית.

משהמחבת חמה מאוד, צולים את הסטייקים במהירות, כמה דקות מכל צד עד שיהיו עשויים לטעמכם. מעבירים למשטח עבודה וממתינים כמה דקות.

מפזרים מעט מלח גס. בעזרת סכין חדה פורסים את הבשר לרצועות ברוחב  1.5 ס"מ.

מכינים את הטאקו: על כל טורטייה קטנה מורחים את התוספות שרוצים: גוואקמולה, סלסה, ריפרייד בינס. מוסיפים את רצועות הסטייק ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ