אבטיח על האש בגבינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אבטיח על האש בגבינה

מנה פורצת גבולות מהמטבח של בני המאיה עם צ'ימיצ'ורי פנלה וויניגרט פפאיה

דרגת קושי: קל
אבטיח על האש וגבינה
דודו בכר

זו מנה שטעמתי פעם אחת ויחידה במסעדה של בני המאיה בעיר ויאדוליד, יוקטאן. כאן, האבטיח מאבד ממתיקותו אך שומר על פריכות.

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

ל-4 מנות:

800 גרם נטו אבטיח בשל ופריך, ללא גרעינים, פרוס

260 גרם גבינת ווחאקה או חלומי חתוכה לארבע פרוסות, בגודל זהה לפרוסות האבטיח

8 פרוסות עגבנייה בשלה בעובי ½ ס"מ

מעט חמאה או שמן לצלייה

6 כפות רוטב צ'ימיצ'ורי מוכן או חלפניו ליים

½ כוס רוטב ויניגרט טחון, עם 100 גרם פפאיה בשלה ורכה

הוראות הכנה

חותכים את האבטיח לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ (העובי חשוב, אז לא להתעצל ולמדוד, ולהקפיד גם על ההתאמה לפרוסות הגבינה).

מחממים מחבת כבדה. רצוי גריל פחמים ריחני ולוהט, אך בהיעדרו מחבת פסים תצלח.

משמנים במעט חמאה ומניחים את נתחי האבטיח לצלייה. לאחר שהאבטיח נצלה, מרימים ומניחים שנית על פסי הצלייה בכיוון ההפוך עד ששחום. מורחים בעזרת מברשת ברוטב הצ'ימיצ'ורי. הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.

מניחים על המחבת / גריל את נתחי הגבינה והעגבנייה וצולים עד השחמה, משני הצדדים.

מעבירים לצלחת הגשה מחוממת ומסדרים בזה האופן: קודם פרוסת אבטיח צרובה, עליה פרוסת גבינה, מעליה 2 פרוסות עגבנייה חרוכה ומעליהן שב נתח אבטיח שחום וחם.

מעטרים את הצלחת בוויניגרט הפפאיה ומגישים חם ומיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות