מתכון |

אבטיח על הגריל בגבינה

מנה פורצת גבולות מהמטבח של בני המאיה עם צ'ימיצ'ורי פנלה וויניגרט פפאיה ששמה את האבטיח על האש

איתמר דוידוב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אבטיח על האש וגבינה
איתמר דוידוב, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

זו מנה שטעמתי פעם אחת ויחידה במסעדה של בני המאיה בעיר ויאדוליד, יוקטאן. כאן, האבטיח מאבד ממתיקותו אך שומר על פריכות.

רכיבים

הוראות הכנה

חותכים את האבטיח לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ (העובי חשוב, אז לא להתעצל ולמדוד, ולהקפיד גם על ההתאמה לפרוסות הגבינה).

מחממים מחבת כבדה. רצוי גריל פחמים ריחני ולוהט, אך בהיעדרו מחבת פסים תצלח.

משמנים במעט חמאה ומניחים את נתחי האבטיח לצלייה. לאחר שהאבטיח נצלה, מרימים ומניחים שנית על פסי הצלייה בכיוון ההפוך עד ששחום. מורחים בעזרת מברשת ברוטב הצ'ימיצ'ורי. הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.

מניחים על המחבת / גריל את נתחי הגבינה והעגבנייה וצולים עד השחמה, משני הצדדים.

מעבירים לצלחת הגשה מחוממת ומסדרים בזה האופן: קודם פרוסת אבטיח צרובה, עליה פרוסת גבינה, מעליה 2 פרוסות עגבנייה חרוכה ומעליהן שב נתח אבטיח שחום וחם.

מעטרים את הצלחת בוויניגרט הפפאיה ומגישים חם ומיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ