מתכון

מגדל נאצ'וס חם וממכר

זהירות, ממכר: חמש שכבות של נאצ'וס תירס מסודרות כמגדל ומעורבבות בגבינה נמסה מתובלת בסלסה ובקוביות זעירות של חלפניו, הנושכות בלשון בעדינות

איתמר דוידוב , שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מגדל נאצ'וס חם
צילום: דודו בכר
איתמר דוידוב , שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מנת נישנוש מטורפת לכל אירוע, זמן ומצב כמעט ואצלנו בבית - זו מנה ראשונה לגיטימית. כשמגיעים אורחים שונים היא גם שוברת קרח נהדרת, כי זו פשוט מנה שכולם ישלחו אליה יד ויטעמו.

מנת הנאצ'וס יכולה להיות פשוטה אך גם עשירה בתוספת בשר מעושן או צ׳ילי קון קרנה, חלפניו, גבינה מומסת, פריחולס וכוסברה ועוד. אגלה לכם שמגדל הנאצ׳וס הכי גבוה שהכנתי אי פעם גבה ממני שני קילו נאצ׳וס ועוד. הוא התנוסס לגובה של 70 ס״מ.

רכיבים

  • 2 חבילות (400 גר') נאצ'וס תירס ברביקיו "טרז פזוס" 200 גרם
  • 150 גרם גבינת צ'דר חריפה מגוררת
  • 3-2 כפות פלפל חלפניו כבוש של "טרז פזוס", קצוץ לקוביות או פלפל ירוק חריף אחר
  • 1-1/2 כוס סלסה מקסיקנה "טרז פזוס"
  • 4-3 כפות כוסברה קצוצה

אופציה

  • 1 כוס פריחולס מוכן

גיוונים

  • בצל אדום קצוץ
  • בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

מניחים בתחתית קערה חסינת אש (בגודל של קערת מרק שטוחה) 4-3 כפות סלסה, מוסיפים 4-3 כפות מהפריחולס, בצל קצוץ, אם משתמשים, ומכסים ברבע מכמות הנאצ'וס תירס ברביקיו. מטפטפים מעל 2 כפות סלסה נוספות, צ'ילי, כוסברה וגבינה. מכסים ברבע נוסף של הנאצ'וס תירס ברביקיו.

חוזרים על התהליך עוד פעמיים ולסיום מכסים בגבינה.

מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל-120 מעלות ואופים עד שהגבינה תימס. ניתן להמס את הגבינה במיקרוגל.

הצעת הגשה: להגיש מיד, עם סלסת שמנת קרירה.

תגובות